Alaska augustus 2017

Vancouver aankomst

Na een rustige KLM vlucht van ongeveer 9 uur zijn we eindelijk aangekomen op de Internationale luchthaven van Vancouver. We lopen hier door de immigratie heen en halen onze koffers op. Daarna zijn we per transfer naar het Four Seasons hotel gebracht. Dit is een heerlijk centraal gelegen hotel. De meeste onder ons gaan hun eigen gangetje en uiteindelijk gaan we met een groepje van 7 personen uit eten in een steakhouse.

Vandaag staat er een stadstour op het programma. We hebben prachtig weer en genieten van de mooie stad waar onze Nederlandse gids Wilma ons alles over kan vertellen. Alleen het centrum kent hoogbouw en verder is het een groene stad. We bezoeken Stanley Park met haar beroemde totumpalen en de Stanley bridge. We rijden langs de stranden van Vancouver en hebben wat vrije tijd bij Granville Market. Hier is tijd voor koffie want dat mag niet ontbreken. We zien de stad vanaf een uitkijkpunt en maken nog een stop in Gastown. Het oude gedeelte van de stad met haar stoomklok. Als onze tour ten einde is checken we in voor onze cruise. Binnen 30 minuten zijn we aan boord waar we na de verplichte veiligheidsoefening genieten van de ontscheping.

Dag op zee

Vandaag een dag om uit te rusten. We hebben onze bijeenkomst en verder kan iedereen doen waar hij of zij zin in heeft. Er geen lezingen over Alaska of de excursies. Men kan kookworkshops bijwonen en zo zijn er gedurende de dag vele activiteiten. Buiten worden de eerste walvissen al gespot! s’Avonds eten we met vrijwel de gehele groep tijdens onze eerste gala avond.

Ketchikan

Met een strak blauwe lucht varen we Ketchikan binnen. We leggen aan midden in het stadje. Vandaag hebben we een prachtige tour per boot naar de Misty Fjords. Een fjorden landschap met adembenemende uitzichten. We spotten zelfs nog een paar zeearenden. Ik hoor van een aatal gasten die naar Creek Street zijn gelopen dat ze bij de zalmentrap een zwarte beer hebben gespot die zich heerlijk dik zat te eten aan zalm. Een van de gerechten s’avonds op onze menukaart in de Vista Diningroom is uiteraard zalm…… En ook die smaakt ons goed!

Juneau

Omdat we vandaag pas in de loop van de middag een Whalewatch excursie hebben gaan we met een groepje per bus naar de Mendenhall Gletsjer. Het landschap ziet er mysterieus uit met wat mist. In het informatiecentrum kan men een film bijwonen over deze gletsjer en leert men meer over de flora en fauna in dit gletsjergebied. We hopen nog beren te spotten maar helaas ze zijn waarschijnlijk elders hun zalm aan het vissen. Wel zien we wat zalmkoppen liggen wat laat zien dat ze hier wel waren.

In de middag gaan we met een groep per boot walvissen spotten. We hebben geluk! Al na ca. 10 minuten varen zien we orka’s en die zie je niet vaak. De walvissen laten iets langer op zich wachten maar uiteindelijk zien we er meerdere. Soms zelfs aan beide zijde van schip. We zien ook nog een groep van ca. 200 zeeleeuwen op een eilandje liggen. In de bus terug naar ons schip de Noordam zie ik bij een aantal van ons de ogen al dichtvallen. Het buiten staan in de wind heft hier zeker aan bijgedragen want we wilde natuurlijk niets missen.

Skagway

Vandaag staat het pitoreske Skagway op het programma. Dit is de plaats waar de goudzoekers op zoek gingen naar het grote geluk, goud. Wij gaan een gedeelte wat meer dan 200 jaar geleden te voet aflegde per trein en bus doen. We gaan aan boord van de White Pass trein en genieten van de mooie uitzichten. Ondanks er soms wat mist hangt genieten we van de mooie uitzichten en gaan per trein zelfs van de Verenigde staten naar Canada. Per bus gaan we terug en zien een trein rijden op het traject wat wij hebben gedaan. Als we terug in Skagway zijn stappen een aantal gasten in het dorpje uit om dat nog te verkennen.

Glacierbay

Wat een mooie dag vandaag. Rond 7 uur zijn de parkrangers aan boord gekomen en zij hebben het schip voorzien van scenic cruising commentaar gedurende de dag. Hoe verder we Glacier Bay National Park in zijn gegaan hoe mooier het landschap. De dag begon al goed want we konden vanaf het schip 2 zwarte beren spotten op een strandje en berggeiten. Het hoogtepunt voor velen was de Margerie Glacier. Een hoge muur van ijs die centimeter voor centimeter vooruitschuift en uitmond in zee waar met regelmaat stukken afbreken.

2de dag op zee

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Helaas die tijd is bijna aangebroken. We zijn al weer een week onderweg. Het lijkt lang geleden want wat we allemaal gezien en gedaan hebben in die week tijd. In de ochtend hebben we doorgenomen wat ons te wachten staat tijdens ons Alaska avontuur over land. Verder konden we vandaag een praatje van onze Nederlandse captain bijwonen, een kook workshop van America’s Test kitchen. De gehele dag tal van activiteiten op het gehele schip. En we moeten natuurlijk onze koffers inpakken want die moeten voor middernacht buiten de deur staan. Op naar morgen naar ons volgende avontuur!

Ontscheping en Denali National Park

Per bus gaan we vandaag naar Denali National Park. Dit is het grooste national park van Alaska en van de Verenigde Staten. Het is een rit van ca. 8 uur die door het prachtige en afwisselende landschap van Alaska gaat. We maken een paar sanitaire stops en een stop waar we wat meer te weten komen over de Iditaroit. Dit is de bekende jaarlijkse sleehondenrace van Willow (net ten noorden van Anchorage) naar Nome helemaal in het noorden onder embarmelijke omstandigheden. We dineren s’avonds met vrijwel de gehele groep in het Mc Kinley resort. Morgen is het vroeg dag dus op tijd naar bed vandaag!

Tundra wildernesstour

Omdat je niet zelfstandig het nationale park in mag(alleen per fiets of wandelend is het mogelijk) gaan we per oude schoolbus Denali verkennen. Al snel spotten we de eeste eland en een moeder grizzly beer met kleintjes. Wel wat verder weg gelegen maar met een verrekijker zijn ze goed te volgen. Later spotten we nog meer grizzly’s, een caribou en zelfs een wolf. En we hebben geluk, we zien zelfs heel even de top van Mt Denali. We genieten van het landschap en doen ons uiterste best wild te spotten. s’Avond eten gezellig in het steakhouse.

Vrije dag in Denali

Vandaag een vrije dag in Denali. Een aantal hebben een excursie geboekt, waaronder een rondvlucht een een hike met een gids en andere nemen een rustdag en trekken er wat later zelf op uit. Het visitorcenter laat een stukje geschiedenis zien, het vormen van het landschap en wat er aan wild leeft.
En een aantal wandelen naar het Horshoe Lake met schitterend uitzicht over het meer. Met vrijwel de gehele groep eten we s’avonds in het King Salmon restaurant.

Denali Explorer naar Anchorage

De koffers vroeg buiten de deur want vandaag gaan we per Denali Explorer(trein met een glazen dak) naar Anchorage waar we onze laatse nacht verblijven. Met een beetje regen vertrekken we maar genieten van de adembenemende uitzichten. Gedurende deze tijd van het jaar zijn de herfstkleuren al duidelijk zichtbaar in dit gebied. Een aantal keer moeten we wachten op een tegemoetkomende trein omdat ze in Alaska maar een enkel spoor kennen. Tegen de avond komen we in Anchorage aan waar we gezamelijk gaan eten voor we morgen weer richting Nederland vertrekken.

image_pdfimage_print

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u de laatste cruise-aanbiedingen en kortingen niet missen? Laat dan uw emailadres achter en blijf op de hoogte van onze acties! U ontvangt bovendien € 25 korting op uw eerste boeking.

* verplicht veld
Aanhef *
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven