Alaska augustus 2019

Van Amsterdam naar Vancouver

Na een voorspoedige vlucht komen we op tijd aan in Vancouver. In het hotel maken we meteen even kennis met de 8 vooruit gereisde medepassagiers. Met het merendeel van de groep gaan we eten in een restaurant dat zich op twee minuten lopen van het hotel bevindt. Lekker eten en snelle service.
De volgende ochtend vertrekken we om 9 uur voor onze tour door Vancouver met gids Maike. Ze weet veel te vertellen en we zien veel in korte tijd. Rond 13.30 zijn we bij de cruiseterminal en het inschepen verloopt voorspoedig. Iedereen verdwijnt naar zijn hut en we spreken om 18.30 uur af bij de Ocean Bar om te gaan dineren met het merendeel van de groep. We hebben allemaal last van het tijdsverschil, dus vroeg naar bed!

Dag op zee

De volgende ochtend houd ik een welkomstmeeting. Na een voorstelrondje maken we afspraken over gezamenlijk diner en lunch in Canneletto en Pinnacle Grill. Iedereen is enthousiast en gaat met de groep mee. Om half één lunchen we met de hele groep bij de Pinnacle Grill. In de avond is het eerste galadiner en met een groot deel van de groep eten we in de Main Dining Room. Iedereen eet prima en de meesten zakken vroeg af naar hun kamers, want de jetlag is nog niet verdwenen. Ik spreek af dat ik de volgende ochtend om 09.30 uur bij de Ocean Bar wacht voor een wandeling door het stadje voor wie zin heeft.

Ketchikan

Om 09.30 verschijnen 9 mensen om met me mee te gaan om Ketchikan te verkennen. Ik laat ze een aantal leuke plekjes zien tot aan Creek Street en vertel nog wat over de geschiedenis van het stadje. Daarna gaat ieder zijns weegs. ’s Avond dineren we met z’n twaalven in de Main Dining.

Walvissen spotten bij Juneau

Vroeg in de ochtend komen we aan in Juneau. Om 11 uur verzamelen we voor de whale watching tour. Er volgt een prachtige middag en we spotten heel veel bultrugwalvissen.
’s Avonds eten we met de hele groep bij Canneletto. Het eten is weer heerlijk! Daarna gaat een deel van de groep nog naar het grote theater voor een voorstelling van BBC Earth Alaska, onder begeleiding van een orkest. Dat levert veel kippenvelmomenten op!

 
Skagway

Vanochtend bekijkt iedereen op eigen gelegenheid het kleine stadje Skagway. Daar hebben we alle tijd voor, want pas om 13.00 uur staat onze excursies over de White Pass met de trein en de bus gepland: een geweldige ervaring!
Het weer is prachtig en de zon schijnt volop. Aangezien het altijd lastig is om te fotograferen tijdens een treinrit, raad ik mensen aan de dvd in de trein te kopen met mooie plaatjes.
Voor het diner gaan we met een groep naar de presentatie met informatie over Glacier Bay National Park waar we morgen doorheen varen. Jammer dat de presentatie veel typisch Amerikaanse grappen, jargon en afkortingen bevat dat voor internationale toehoorders slecht te volgen is. Al met al heeft iedereen een mooie dag!

Varen door Glacier Bay NP

Vandaag genieten we van de prachtige landschappen onderweg, ondersteund door het commentaar van twee rangers. Volgens de kapitein is het een van de mooiste dagen van het jaar in Glacier Bay en ik durf dat best te beamen, want de zon schijnt volop!

Dag op zee

Vanochtend vertel ik de groep alles over de ontscheping en de dagen in Denali National Park. Behalve de standaard excursiemogelijkheden heb ik een optioneel programma uitgestippeld in het park waaraan mensen deel kunnen nemen. In de middag tas pakken we onze tassen in en ’s avonds eten we met z’n tienen. Er is een jarige in de groep en dat vieren we alvast met een liedje en een taartje door het personeel.

Ontscheping in Seward en rit naar Denali NP

Vanochtend gaat de ontscheping vlotjes en we zitten braaf allemaal om 8 uur in de Main Stage-zaal. Voor de jarige heb ik begin van de week al een leuke kaart besteld.

Het is voor het eerst regenachtig als we vertrekken, maar de rit is prachtig! Onze chauffeur amuseert ons met zijn prachtige verhalen en we komen langs de meest geweldige landschappen en afgelegen streken.
De rit duurt in totaal 10 uur en moegestreden komen we aan in ons resort, waar ons prachtige, ruime kamers wachten, te midden van het spectaculaire decor van Denali NP.
Om 19.30 uur gaan we met een deel van de groep naar restaurant Karstens op de Main Square van het resort, waar muziek wordt gespeeld en mensen rondom een kampvuur zitten. Na weer een prachtige dag is het goed slapen!

Met de bus door Denali National Park

Om 09.30 uur staat de voltallige groep klaar bij de entree van het resort voor de tour met een onvervalste schoolbus door het park. Vandaag rijden we zo’n 52 miles van de in totaal 90 miles lange weg door het park. Het weer is schitterend, maar helaas zien we weinig wild. Uiteindelijk zien we een moeder Grizzlybeer met twee kleintjes. In de bus zijn camera’s waarop de dieren dichterbij kunnen worden gehaald. Het park is prachtig, met zijn Indian Summer herfstkleuren, hoge bergen, gletsjers en diepe ravijnen. Voordat we het park uitrijden, zien we nog een Moose en een Karibou. Dat maakt een en ander goed.

Je merkt bij mensen toch ook teleurstelling na een dergelijke magere ‘vangst’ en de volgende dag komen uiteraard de verhalen van andere mensen die wel veel beren hebben gezien…. Tsja, het blijft natuur en die kunnen we niet regisseren!

Vrije dag in Denali National Park

Vandaag heb ik zelf een gratis dagprogramma georganiseerd. We starten in de vroege ochtend met een bezoek aan de sledehondenkennels, waar de Alaskaanse Husky’s onder begeleiding mogen worden geknuffeld. Het is een feest voor het oog deze ‘sneeuw warriors’ aan het werk te zien! Na een half uur is er een sledehondenpresentatie waarbij we de honden ook voor een ‘zomerslee’ uit kunnen zien rennen. Dit alles wordt met een enthousiast verhaal ondersteund door een van de begeleiders. De honden zijn opgewonden, want hun wintervakantie zit er bijna op en over enkele weken mogen ze weer aan de slag!
Na deze leuke presentatie gaan we met dezelfde groep aan de wandel. We lopen vanaf de hondenkennels bovenlangs terug naar het Visitors center: een prachtige wandeling met uitzichten op de bergen en de gekleurde bomen vol herfstkleuren. Deze Creek Trail is echt een hoogtepunt voor de wandelaars. Hierna bezoeken we het informatieve informatiecentrum van het nationale park en lunchen we in een take-away restaurant. Met onze buikjes gevuld gaan we op weg voor de tweede wandeling van deze dag: de Horseshoe-trail. Een mooie wandeling rond een meer dat de vorm heeft van een hoefijzer. Ook hier weer mooie vergezichten en tevens staan we versteld van het vlijtige werk van de hier aanwezige beverpopulatie die overal dammen bouwen in het gebied. De burcht in het midden van het meer was indrukwekkend groot. Een schitterende dag.
Tijdens het avondeten horen we dat de golftour van 4 deelnemers uit de groep helaas in het water is gevallen door de regen.. Toch was het bijzonder om te golfen in dit nationale park.

In de avond regent het hard. Gelukkig hebben wij het tijdens ons verblijf aan land goed getroffen!

Met de McKinley Explorer naar Anchorage

Vanochtend vertrekken we vroeg vanuit het nationale park richting het treinstation dat op 10 minuten rijden ligt. We checken in voor een prachtige treinreis naar Anchorage, de grootste stad van het land. De trein, de McKinley Explorer, is zeer luxe en heeft panoramaramen en een heuse restauratiewagon op de ‘benedenverdieping’. Wij zitten bovenin en hebben een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving. De eerste uren rijden we nog door het nationale park. Onderweg komen we ook sporen tegen van de vele bosbranden die hier ieder jaar in de zomer plaatsvinden.

Na 8 uur treinen komen we aan in Anchorage, het eindpunt van onze reis. Deze stad is pas 100 jaar oud en dat zie je ook. Het heeft alle kenmerken van een hoofdstad, maar is dat niet. De laatste avond gaan we met de groep uit eten in The Brewhouse, een populair restaurant in het centrum van de stad. Hier wordt zelfs bier gebrouwen. Na een gezellige avond gaan we vroeg naar bed, want de volgende morgen moeten we ons om 03.50 uur melden voor de reis naar het vliegveld. Deze prachtige reis zit er helaas op… Iedereen kijkt terug op een fantastische reis!

image_pdfimage_print

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u de laatste cruise-aanbiedingen en kortingen niet missen? Laat dan uw emailadres achter en blijf op de hoogte van onze acties! U ontvangt bovendien € 25 korting op uw eerste boeking.

* verplicht veld
Aanhef *
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven