Onze reisbegeleider André stapte in januari aan boord van de Eurodam voor de begeleide groepsreis door het Panamakanaal. Wat een fantastische reis heeft hij gehad! Lees alles over zijn avonturen en ervaringen. 

The Sunshine State

Op maandagochtend vatte ik vroeg in de ochtend post bij de incheckbalies van KLM op Schiphol. Onze enthousiaste deelnemers waren snel gevonden – één van de vele voordelen van reizen met een kleine groep! Na aankomst in Miami valt – naast de tropische temperaturen en vele palmbomen – gelijk de multiculturele samenstelling van de inwoners op. 70 % van de mensen in deze stad is Latino en spreekt naast Engels ook Spaans. In Fort Lauderdale, ongeveer op een uur afstand van Miami, is het goed toeven in ons hotel met privé-strand, groot zwembad, drie restaurants en diverse wellness mogelijkheden. De Sunshine State verwelkomt ons met open arme en we hebben direct het ultieme vakantiegevoel te pakken!

Genieten op een privé-eiland

We zijn inmiddels volledig gesetteld aan boord van de Eurodam en gisterochtend legde het schip voor de eerste keer aan op een wel hele bijzondere bestemming: een privé-eiland op de Bahamas. Dit paradijselijke oord is in eigendom van Holland America Line en dus exclusief bestemd voor onze cruise-reizigers. Er is hier voor een ieder voldoende vertier: van paardrijden op het strand en relaxen in een hangmat tot het maken van een heerlijke duik in het turquoise water aan een van de verlaten baaitjes. Een ‘once-in-a -lifetime experience‘ en wat een geweldige start van deze unieke reis!

Happy Island Aruba

Vanmiddag aangekomen op het Happy Island Aruba. Hier hebben we een privé-eilandtour gemaakt in een klein busje met een Arubaanse gids. Het reizen met een kleine groep biedt vele voordelen en als reisleider is het dan makkelijk om ter plekke op maat excursies voor onze reizigers te organiseren! Op Aruba was het 29 graden, vergezeld met een heerlijk windje, wat het een heerlijke temperatuur maakt! Vanavond om 23 uur varen we verder naar Curaçao. Bon nochi!

Op ontdekking op Curaçao

Vanochtend vroeg aangekomen op Curaçao en op de pier heb ik direct een taxi geregeld. Met z’n vieren hebben we een rondrit gemaakt aan de oostkant van het eiland. Ook hebben we uitgebreid de tijd genomen om het prachtige Willemstad te bekijken. De hoofdstad van het eiland, met de beroemde Pontjesbrug en de pastelkleurige huisjes, staat op de werelderfgoedlijst en is een lust voor het oog! Vanmiddag gaan we op eigen gelegenheid de stad bekijken. Vanavond varen we richting Colombia.

Oog in oog met alligators!

Vanochtend hebben we deze fantastische reis afgesloten met een bezoek aan de Florida Everglades: een gigantisch moerasgebied waar de Amerikaanse alligator voorkomt. Zoals te zien op de foto’s hebben wij succes gehad met onze fotosafari! Een spectaculaire tocht met een zogeheten “Airboat” door dit gebied is een echte aanrader! Voor ons was dit een fantastische afsluiting van deze cruisereis. Het zit er op en vanmiddag vliegen we weer terug naar Amsterdam met KLM!

Avonturen aan boord van de Eurodam

 

De ervaringen van André zelf ook beleven? Dat kan! Cruise aan boord van de Eurodam naar pareltjes aan weerszijde van het Panamakanaal. Naast deze bestemming vaart de Eurodam ook in het Caribisch gebied of Alaska. Klik op onderstaande knop om het volledige aanbod te bekijken!

Beleef de perfecte vakantie met Dock C CruisePartners

Uw persoonlijke cruisespecialist en adviseur in cruisevakanties

Bel of mail ons voor al uw vragen.

image_pdfimage_print

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u de laatste cruise-aanbiedingen en kortingen niet missen? Laat dan uw emailadres achter en blijf op de hoogte van onze acties! U ontvangt bovendien € 25 korting op uw eerste boeking.

* verplicht veld
Aanhef *
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven