1

Over het Coronavirus

Over het coronavirus

Algemene informatie

We begrijpen heel goed dat het coronavirus voor heel wat ongerustheid zorgt bij reizigers die binnenkort vertrekken.

De situatie wijzigt van dag tot dag, van uur tot uur. Pas op het moment dat er een negatief reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt verstrekt naar uw bestemming, zal het mogelijk invloed hebben op uw vakantie en nemen wij altijd persoonlijk contact met u op. We kijken dan samen naar de beste oplossing. 

Vrijwel alle rederijen hanteren momenteel een flexibele regeling met betrekking tot het annuleren of wijzigen van uw boeking. De voorwaarden verschillen met rederij en wijzigen soms tussentijds. Wij worden hierover dagelijks op de hoogte gehouden.

Contacteer ons gerust per mail of telefonisch mocht u vragen hebben over uw boeking, reservering of andere reisplannen.

Bijkomende vragen?

Voor alle vragen in verband met het coronavirus verwijzen wij naar:

  • de website van het RIVM, hier vindt u alle belangrijke informatie en vraag & antwoord wat betreft het coronavirus
  • de informatie voor reizigers en de gevolgen op hun reisplannen, opgesteld door Nederland Wereldwijd. Hier vindt u onder andere informatie over verzekeringen en reisbeperkingen. 
  • de website van het ANVR en de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) voor alle overige vragen en informatie over de gevolgen van het coronavirus op uw reis. 

We raden u aan om u te registreren voor de informatieservice van de Buitenlandse Zaken. Door u te registeren wordt u altijd op de hoogte gesteld als het reisadvies voor uw bestemming is gewijzigd. 

Voucher

De meeste cruises t/m 14 april zijn geannuleerd. Wanneer uw reis wordt geannuleerd, ontvangt u een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. Vanaf de datum van uitgifte is uw voucher voor één jaar geldig, enkel bij de organisatie waar u uw reis eerder ook had geboekt. 

Restituties niet mogelijk

We kunnen goed begrijpen dat u misschien een voorkeur heeft voor een teruggave van de door u betaalde reissom. Dit is echter een uitzonderlijke situatie, die vraagt om een afwijkende oplossing. De organisaties ANVR en SGR ondersteunen deze oplossing en het SGR staat garant voor uw voucher. 

Updates Reisadvies Buitenlandse Zaken

Buitenlandse Zaken volgt de situatie nauwgezet op en past zo nodig de reisadviezen aan. Hieronder de link naar de up-to-date mededelingen voor alle landen en gebieden waar het coronavirus is gevonden. 

Reisinspiratie voor deze zomer? Het najaar? Of 2021?

Als uw professionele reisadviseur houden we natuurlijk graag de vinger aan de pols. Zodat u – zodra weer mogelijk – kunt genieten van een fantastische cruise.