Begeleide cruisetour Zuid-Amerika

Vertrekdatum: 11 november 2020

Van het woeste, ongerepte Patagonië tot imposante gletsjers en de Chileense Fjorden. Laat u tijdens deze cruise door Zuid-Amerika overrompelen door de combinatie van ruige natuur en metropolen als Buenos Aires en Montevideo.

Ongerept Patagonië

Na een verblijf van één nacht in Buenos Aires stapt u aan boord van de Westerdam voor een onvergetelijke cruise. U ziet het ongerepte Patagonië en vaart via de ooit gevreesde Kaap Hoorn naar het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië. Het schip vervolgt haar route langs de grillige kustlijn van Chili waar indrukwekkende fjorden en ijsblauwe gletsjers op u wachten. 

Optioneel: 7-daags landarrangement

Deze reis is uit te breiden met een 7-daags landarrangement voorafgaand aan de cruise. Het unieke arrangement begint in bruisend Rio de Janeiro. Bewonder de stad vanaf de Suikerbroodberg en geniet van de prachtige gouden stranden. Vervolg uw reis langs de Iguazú watervallen, die u van zowel de Braziliaanse als Argentijnse zijde kunt bewonderen. Ook Buenos Aires, met haar kleurrijke koloniale gebouwen, staat op het programma!

Bij minimaal 10 deelnemers gaat zelfs Nederlandstalige reisbegeleiding mee met zowel het landarrangement als de cruise. Zo kunt u volledig onbezorgd genieten van uw avontuur!

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op of kom naar onze informatiedag!

Het reisschema

Bekijk hieronder het dag-tot-dagprogramma van deze begeleide cruisetour en het optionele 7-daagse landarrangement!

Landarrangement

Dag 1

Amsterdam – Rio de Janeiro – 7 november

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Rio de Janeiro met KLM. Een transfer brengt u naar uw hotel (incl. ontbijt) waar u twee nachten zal verblijven. 

Dag 2 t/m 4

Rio de Janeiro – Brazilië – 7 t/m 9 november

Deze dagen verblijft u in Rio de Janeiro, een bruisende stad in Brazilië. Een groot deel van haar charme komt voort uit de prachtige zandstranden, liggend tussen rotsachtige heuvels. Deze heuvels bieden u stuk voor stuk een adembenemend uitzicht over de levendige stad met haar goudkleurige kusten. 

In Rio de Janeiro hebben wij een prachtige dagexcursie voor u geregeld. U bezoekt zowel de Corcovado als de Suikerbroodberg. Een transfer neemt u mee naar Tijuca National Park. Halverwege de berg vervolgt u uw reis per trein. De trein brengt u naar de top, die op circa 670 meter hoogte ligt. Het welbekende Christusbeeld is vanaf hier te bereiken. Geniet van een uitzicht over het Nationale Park en de stad. In de stad zelf komt u tijdens deze excursie onder andere langs Candelaria Kerk, Rio’s Aquaduct, het Theater, de Nationale Bibliotheek en andere bezienswaardigheden. Stap daarna aan boord van de kabelbaan voor een rit naar de top van de Suikerbroodberg, waar u nogmaals van een fantastisch uitzicht kunt genieten. 

Op 9 november eindigt uw avontuur in Rio de Janeiro. Een transfer brengt u naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Foz do Iguazú. 

Dag 4 t/m 7

Iguazú – Argentinië & Brazilië – 9 t/m 12 november

Eenmaal gearriveerd in Iguazú brengt een transfer u naar uw hotel (incl. ontbijt) waar u drie nachten zal verblijven. De komende dagen heeft u de mogelijkheid de indrukwekkende Iguazú watervallen van zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde te bewonderen. 

Deze dagen zijn inclusief één halve dagtour naar de Braziliaanse zijde en één volledige dagtour naar de Argentijnse zijde van de watervallen. De Iguazu watervallen zijn één van de grootste natuurwonderen in Zuid-Amerika. Ze zijn gelegen in een regenwoud, op de grens van zowel Argentinië, Brazilië als Paraguay. Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u een panoramisch uitzicht over de Argentijnse zijde. U kunt met een wandelpad in de buurt van de ‘Devil’s Throat’ komen. Vanaf hier hoort u het water denderen op de rotsen, erg indrukwekkend! Uw dagtour naar de Argentijnse zijde brengt u erg dichtbij de watervallen. Vanuit het bezoekerscentrum gaat de tour zowel langs de bovenste als de onderste watervallen. Vanaf de onderste watervallen neemt de Ecologische Jungle trein u naar het meest indrukwekkende punt: de ‘Devil’s Troat’ van bovenaf. 

Op 12 november brengt een transfer u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Buenos Aires (incl. bagage). Vanaf de luchthaven reist u per transfer naar uw hotel (incl. ontbijt) waar u één nacht zal verblijven. 

11 - 13 nov. - Buenos Aires

Buenos Aires – Argentinië – 11 t/m 13 november

Vandaag begint uw reis naar ongerept Zuid-Amerika! Een KLM vlucht brengt u van Amsterdam naar de luchthaven van Buenos Aires, waar u 12 november zal arriveren. Per transfer reist u naar uw hotel (incl. ontbijt) waar u één nacht zal verblijven.

In Buenos Aires kunt u genieten van een inbegrepen stadstour. De levendige hoofdstad kent vele hoogtepunten die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te aanschouwen. De stadstour brengt u langs de hoogtepunten, zodat u een perfect beeld krijgt van de stad en haar bijzondere karakter. 

Een transfer brengt u op 13 november naar de haven van Buenos Aires. Hier stapt u aan boord van de Westerdam voor uw avontuur langs de mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika. 

14 nov. - Buenos Aires

Buenos Aires – Argentinië – 14 november

De Westerdam blijft van 13 op 14 november in de haven van Buenos Aires liggen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om 14 november op eigen gelegenheid te genieten van de stad. Breng zeker een bezoek aan San Telmo, de oudste wijk van de stad, voor een kijkje in de geschiedenis. Tussen de kleine steegjes met kinderkopjes door vindt u hier onder andere de oudste apotheek, het oudste huis en de oudste kerk van Buenos Aires. Zoek in de oude koloniale wijken gezellige cafeetjes en restaurantjes op voor een Argentijnse lunch. Versgebakken empanadas met een Argentijnse rode wijn; klinkt niet verkeerd toch?

Vertrek: 18:00 uur

15 nov. - Montevideo

Montevideo – Uruguay – 15 november

Welkom in de hoofdstad van Urugay: Montevideo! De straten van de stad zijn gebouwd als een dambord in horizontale en verticale lijnen. Modern en historisch wisselen elkaar af: van paard en wagen tot glazen wolkenkrabbers. Proef van de yerba maté (kruidige thee) of doe u tegoed aan een goed stuk vlees dat wordt bereid op de asados, oftewel barbecues.

Aankomst: 08:00 uur 
Vertrek: 18:00 uur

16 & 17 nov. - Dagen op zee

Dagen op zee – 16 & 17 november

U kunt de komende twee dagen heerlijk ontspannen aan boord. Geniet van alle faciliteiten die de Westerdam te bieden heeft. 

18 nov. - Port Stanley

Port Stanley, Falklandeilanden – 18 november

De Falklandeilanden werden vooral bekend dankzij de oorlog tussen Engeland en Argentinië. Stanley is Brits erfgoed en dit is goed te zien aan de vele pubs en rode telefooncellen. De steile, grillige rotsen aan de noordkant zijn de ideale broedplaats voor de vele albatrossen die het eiland telt. Op de schaars bewoonde eilanden lopen wel ruim een half miljoen schapen rond. 

Aankomst: 08:00 uur 
Vertrek: 18:00 uur

19 nov. - Strait Of Magellan

Strait Of Magellan – 19 november

Vandaag vaart u door de Straat van Magellaan, de voorganger van het Panamakanaal. Geniet aan boord van fantastische uitzichten over gletsjers en bergen. 

20 nov. - Punta Arenas

Punta Arenas – Chili – 20 november

Vroeg in de ochtend meert het schip aan in Punta Arenas, gelegen in één van de meest zuidelijke puntjes van Chili. Op deze bestemming is het niet gek om het gevoel te hebben dat u het ‘einde van de wereld’ hebt bereikt. In de omgeving van de gure, winderige stad wonen meer pinguïns dan mensen. Juist dit maakt Punta Arenas een bijzondere bestemming. Trakteer u in één van de boerderijen op een heerlijke Chileense ‘Surf & Turf’.

Aankomst: 06:00 uur 
Vertrek: 18:00 uur

Na uw bezoek aan Punta Arenas vertrekt de Westerdam weer. Via het Cockburn- en het Beaglekanaal vaart het schip door Glacier Alley, oftewel de gletsjersteeg, waar u de ene na de andere gletsjer ziet. Zeevaarders namen deze vaarroute om de woelige wateren rond Kaap Hoorn te vermijden. Rondom u hoort u het blauwe ijs kraken. Af en toe breekt er een stuk ijs af dat met donderend geraas in het water stort.

21 nov. - Ushuaia

Ushuaia – Argentinië – 21 november

Rond de middag arriveert u in Ushuaia. Glinsterende gletsjers, blauwe meren en winderige pampas (enorme savanne graslanden) sieren de omgeving. De stad zelf is een doolhof van lage gebouwen en smalle straatjes, waarvan alles lijkt samen te komen in de haven. Maak een tocht langs houtzagerijen en turfmoerassen naar het Tierra del Fuego-gebergte of toer in een oude wagon over de Southern Fuegian Railway. Liefhebber van goed eten? Bezoek dan één van de restaurants voor een lokaal gerecht: vers bereide koningskrab. 

Aankomst: 12:00 uur 
Vertrek: 20:00 uur

22 nov. - Kaap Hoorn

Kaap Hoorn – 22 november

Vandaag weer een dag genieten op zee. Woeste wateren, sterke winden en grillige stromingen. Kaap Hoorn is misschien wel de beruchtste zeevaartroute ter wereld waar zeevaarders Darwin en Drake hun sporen nalieten.

23 nov. - Sarmientokanaal

Sarmientokanaal – 23 november

Vandaag vaart het schip door het betoverende Sarmientokanaal. 

24 nov. - Chileense fjorden

Chileense fjorden – 24 november

Terwijl het schip door het water glijdt, trekt het indrukwekkende landschap van Patagonië aan u voorbij: van grillige bergtoppen en imposante gletsjers.

25 nov. - Puerto Montt

Puerto Montt – Chili – 25 november

Te midden van oneindige bossen en helderblauwe meren ligt Puerto Montt. Dit gebied leent zich perfect voor een wandeling of om te (vlieg)vissen. Sportievelingen kunnen er raften of de omgeving te paard verkennen. Het schip meert niet aan, u wordt per tender naar wal vervoert.

Aankomst: 08:00 uur 
Vertrek: 17:00 uur

Puerto Montt

26 nov. - Dag op zee

Dag op zee – 26 november

Nog niet alles aan boord van de Westerdam uitgeprobeerd? Dit is uw laatste kans. Vandaag vaart u richting San Antonio, waar u zal ontschepen. Maak deze laatste cruisedag dus zeker nog gebruik van alle faciliteiten!

27 nov. - San Antonio

San Antonio (Santiago) – Chili – 27 november

Helaas is uw cruise ten einde gekomen. U gaat vandaag van boord in San Antonio (Santiago). Santiago is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Het beeld van de stad wordt bepaald door de vele musea en historische bouwwerken. De stad ligt prachtig met de besneeuwde bergtoppen van de Andes als achtergronddecor.

Aankomst: 07:00 uur

Een transfer brengt u naar de luchthaven voor uw KLM vlucht naar Amsterdam.

Westerdam

Het schip

Het schip de Westerdam is recentelijk vernieuwd. Zo heeft het schip een vernieuwde en modern ingerichte suites, een nieuwe bar en geïnnoveerde eet- en entertainmentgelegenheden.

Aan boord is zoveel te doen, dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Woon een kookshow bij of ga zelf aan de slag tijdens een workshop in America’s Test Kitchen. Aan de bovenkant van de Westerdam kunt u uw eigen reiservaring verrijken in het Exploration Central.

Na heerlijk te dineren in één van de restaurants aan boord kunt u de Music Walk™ opzoeken. Hier kunt u op meerdere plekjes genieten van een lekker drankje en live muziek, bijvoorbeeld in het Lincoln Center Stage of B.B. King’s Blues Club. 

Faciliteiten

✔ Buffetrestaurant ✔ Casino ✔ Fotograaf
✔ Spelletjeskamer ✔ Bibliotheek ✔ Sportveld
✔ Bars ✔ Discotheek ✔ Internetcafé
✔ Theater ✔ Wasservice ✔ Fitnessruimte
✔ Kapper ✔ Sauna ✔ Spa

 

Hutten

Binnenhut

Categorie: L – K – J – I
Grootte:
14-22 m²
2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)
Douche

Voorzieningen:
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler

Buitenhut


Categorie: G – F – E – DD – D – C
Grootte:
16-17 m²
2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)
Bad met douche

Voorzieningen:
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler

Hutten in de categorie G hebben gedeeltelijk zeezicht. Hutten in de categorie HH hebben geen vrij uitzicht.

Balkonhut

Categorie: VD – VC – VB – VA
Grootte:
20-33 m²
2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)
Bad met douche
Zithoek
Privé-balkon en ramen tot plafond
 
 
Voorzieningen:
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler
Suite

Categorie: SY – SS – SC – SB – SA – PS
Grootte:
35 – 36 m²
2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)
Jacuzzi met douche en extra douchecabina
Zithoek
Privé-balkon en ramen tot plafond
 
 
Voorzieningen:
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler

Reissom en beschikbaarheid

Hut Categorie Reissom o.b.v. 2-pers. bezetting Reissom o.b.v. 1-pers. bezetting
Binnenhut      
  L € 3.495 p.p. € 4.649 p.p.
  K € 3.629 p.p. € 4.750 p.p.
  J € 3.725 p.p. € 4.850 p.p.
  I (midscheeps gelegen) € 3.795 p.p. € 4.895 p.p.
Buitenhut      
  G (gedeeltelijk zicht)  € 3.895 p.p. € 4.995 p.p.
  F € 3.995 p.p. € 5.175 p.p.
  E € 4.095 p.p. € 5.249 p.p.
  DD € 4.195 p.p. € 5.395 p.p.
  D € 4.250 p.p. € 5.495 p.p.
  C (midscheeps gelegen) € 4.295 p.p. € 5.595 p.p.
Balkonhut      
  VD € 4.335 p.p. € 6.139 p.p.
  VC € 4.375 p.p. € 6.225 p.p.
  VB € 4.465 p.p. € 6.305 p.p.
  VA (midscheeps gelegen) € 4.560 p.p. € 6.385 p.p.
Suite      
  SY € 5.085 p.p. € 7.745 p.p.
  SS € 5.215 p.p. € 7.885 p.p.
  SC € 6.739 p.p. € 10.445 p.p.
  SB € 7.100 p.p. € 11.285 p.p.
  SA (midscheeps gelegen) € 7.380 p.p. € 11.825 p.p.
7-daags landarrangement      
    € 1.595 p.p. € 1.795 p.p.

Wat is inbegrepen?

De cruisetour

 • Vlucht AMS – Buenos Aires KLM
 • Vlucht Santiago – AMS KLM
 • Hotelovernachting in Buenos Aires
 • Excursie in Buenos Aires
 • Alle transfers
 • 15-daagse cruise
 • Nederlandstalige reisbegeleiding*
 • Persoonlijke uitgaven

*Bij minimaal 10 deelnemers

 • = inclusief
 • = exclusief

Het landarrangement

 • Vlucht AMS – Rio de Janeiro met KLM
 • Vlucht Santiago – AMS met KLM
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Alle transfers
 • 2 hotelovernachtingen Rio de Janeiro
 • Excursie in Rio de Janeiro
 • 3 hotelovernachtingen Iguazú
 • Hele dagtour Iguazú – Argentinië
 • Halve dagtour Iguazú – Brazilië
 • Persoonlijke uitgaven op bestemming

De cruise

 • Volpension
 • Uitgebreid entertainment
 • Veel recreatievoorzieningen
 • Roomservice
 • Bagagevervoer bij in- en ontscheping
 • Fooien (US$ 14,50/US$ 16,00 p.p.p.d)
 • Optionele excursies
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering

Beleef de perfecte vakantie met Dock C Cruisepartners

Uw specialist en adviseur in cruisevakanties

Hebt u vragen over een cruise? Stuur ons dan een mailtje, bel ons of vul onderstaand contactformulier in. U bent ook harte welkom om langs te komen op ons kantoor in Amersfoort. Maak hiervoor dan wel een afspraak, zodat we alle tijd voor u kunnen nemen. 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u de laatste cruise-aanbiedingen en kortingen niet missen? Laat dan uw emailadres achter en blijf op de hoogte van onze acties! U ontvangt bovendien € 25 korting op uw eerste boeking.

* verplicht veld
Aanhef *
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven