Afrika cruises

Cruises naar Afrika

Afrika

Van weidse oceanen en uitgestrekte woestijnen tot paradijselijke eilanden zoals de Seychellen, Madagaskar en de Malediven. Cruises rond het Afrikaanse continent zijn ontzettend gevarieerd. Zo maakt u niet alleen kennis met steden boordevol geschiedenis, maar ontdekt u ook de graslanden vol grazende zebra’s en gnoes. Zet uw voet op Afrikaans grond en ontdek het avontuurlijke binnenland, proef de lekkerste wijnen en culinaire specialiteiten. Welkom in Afrika!

Wildlife & wijn

Safari betekent ‘reis’ in het Swahili. Ga mee op safari en ontdek de wildlife van Afrika tijdens een zogenaamde game drive. U stapt in een open jeep of safari-auto om de ‘Big Five’ van Afrika te spotten. De kans is groot dat u zebra’s, giraffes, Afrikaanse leeuwen en vele andere wildlife spot. Vaak kunt u uw cruise uitbreiden met een landarrangement zodat u ook het binnenland van Afrika kunt beleven. Een van de bekendste parken is het Krugerpark in Zuid-Afrika, maar ook de parken in Kenia, Tanzania en Namibië lenen zich goed om wild te spotten. Hadden we al verteld dat Zuid-Afrika bij uitstek de plek is om uw lippen te zetten aan een fijn glas wijn of te proeven van het verrukkelijke eten dat hier geserveerd wordt?

Kaapstad

Cruises rond Zuid-Afrika beginnen vaak in Kaapstad. De stad staat bekend om haar kleurige wijk Bo-Kaap, wijnhuizen en uiteraard de Tafelberg. De stad is levendig en de sfeer gemoedelijk. Winkelaars kunnen hun hart ophalen bij het V&A Waterfront, maar ook een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat, is een bezoekje waard. Vanuit Kaapstad kunt u afreizen naar het uiterste zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse vasteland: Kaap de Goede Hoop. In de omgeving van Kaapstad vindt u prachtige trails en kustwegen zoals Chapman’s Peak Drive, maar ook wildlife als struisvogels, bavianen en pinguïns (o.a. bij Simon’s Town).

Durban

Durban ligt in de provincie KwaZoeloe-Natal en is één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De kosmopolitische stad heeft brede zandstranden, hoge golven die geliefd zijn bij surfers en een overvloed aan culturele attracties. Zo staat hier de indrukwekkende Juma Masjid Moskee en heeft Durban de grootste Indiase gemeenschap buiten India. Neem vooral een kijkje op de Victoria Street Market boordevol Indiase kruiden en kleurige stoffen.

Port Elizabeth

De bruisende havenstad Port Elizabeth is het startpunt van de beroemde tuinroute. Een goede manier om de stad te verkennen is door de Donkin Heritage Trail te lopen. De vijf kilometer lange wandelroute brengt u langs de historische hoogtepunten. Ook de moeite waard is een bezoek aan het Nelson Mandela Metropolitan Art Museum.

Luderitz, Namibië

Dit koloniale stadje aan de zuidwestkust van Namibië heeft dankzij zijn verleden een Duitse uitstraling. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn het Diaz-punt en de Grasplatz. Van hieruit kunt u ook Kolmanskop bezoeken, een heus spookstadje waar het zand zich in de loop der jaren heeft opgehoopt en de verlaten huizen is binnengedrongen. Het water rond Luderitz is het leefgebied van robben, dolfijnen, walvissen en pinguïns.

Walvisbaai

De belangrijkste havenstad van Namibië is Walvisbaai. Het ligt aan de rand van de Namib woestijn en dankt zijn naam aan de overvloed aan walvissen in de baai. In de buurt bevindt zich ook de hoogste zandduin van het gebied, Dune 7. Vanuit Walvisbaai is het meestal ook mogelijk een tocht te maken naar de Sossusvlei, waar u de metershoge zandduinen van Namibië met eigen ogen kunt zien. Een absoluut fotomoment!

Paradijselijke eilanden

In de Indische Oceaan liggen tal van prachtige eilanden met bestemmingen als Port Louis, Mauritius, Réunion en Mahé. Niet te vergeten het eiland Madagaskar, het op drie na grootste eiland ter wereld dat bekendstaat vanwege de bijzondere flora en fauna. Niet alleen leven hier opmerkelijke dieren als de blauwoog- en ringstaartmaki’s en de kameleon, maar hier groeien ook de bekende ‘Apenbroodbomen’: de torenhoge Baobab bomen.

De piramides van Egypte

Vlak buiten de hectiek van de stad Caïro, in de stoffige woestijn, liggen de beroemde piramides van Gizeh. Vanuit de haven van Port Saïd is het mogelijk een stap terug in de tijd te zetten en aan de voet te staan van deze eeuwenoude graftombes.

Casablanca & Tanger, Marokko

De havenstad Tanger is een van de oudste steden van Marokko. Vanaf de kasbah, het oude stadsfort, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In de smalle straatjes van de oude medina bevindt zich ook het Dal el-Makhzen. In dit oude paleis van de sultan wordt hedendaagse kunst tentoongesteld. Voor wie zich even terug wil trekken uit de hectiek kan terecht in Sultan’s Gardens, een groene oase in het hart van de stad. In de mooie stad Casablanca waant u zich in het sprookje van duizend-en-een-nacht. Slenter door de smalle straatjes van de oude medina of breng een bezoek aan de beroemde Hassan II Moskee.

De mooiste cruises naar Afrika

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar Afrika. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.