Alaska cruises

Cruises naar Alaska

Alaska

Imposante bergen met besneeuwde toppen, majestueuze gletsjers en wildlife zoals beren en walvissen. Ongerepte natuur en avontuur wachten op u in het prachtige Alaska. Of u nu aan boord van het cruiseschip zit of erop uit trekt tijdens een van de excursies: tijdens een cruise door dit ruige gebied ziet u prachtige landschappen voorbij komen. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden die u ontdekt tijdens een cruise naar Alaska!

Vancouver

Vancouver in British Columbia is de grootste stad van West-Canada. Dit is vaak het startpunt van uw cruise naar Alaska. De stad wordt omringd door imposante bergen, ruige kuststroken en bosrijke gebieden. U vindt er Granville Island, de Lookout Tower, de historische wijk Gastown en het Stanley Park met de beroemde totempalen. De verschillende wijken hebben ieder een eigen karakter, zoals Chinatown, een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika. Iets buiten Vancouver kunt u zich wagen aan een wandeling over de Capilano Suspension Bridge: een lange hangbrug over een ravijn.

Ketchikan

Welkom in Ketchikan, waar u ‘s werelds grootste collectie totempalen, indrukwekkende getuigenissen van tradities en gewoonten van inheemse Indianen vindt! Of u nu geïnteresseerd bent in de inheemse cultuur van Alaska, lokale kunst, shoppen, vissen of activiteiten; voor iedereen is een perfecte dag te creëren. Waar u ook voor kiest, u bent altijd omringd door de natuur!

Inside Passage

Terwijl het schip door de Inside Passage glijdt, ziet u een gevarieerd landschap aan u voorbij trekken: van kleine eilandjes en hoge bergen tot smalle fjorden. Deze bijna zestienhonderd kilometer lange zeestraat strekt zich uit van de staat Washington tot Alaska. Misschien vangt u een glimp op van grizzlyberen, zwarte beren of walvissen.

Glacier Bay

In het noorden van de Inside Passage ligt Glacier Bay, bestaande uit diepe fjorden, hoge bergen en ijzige gletsjers. Dit enorme afgelegen natuurgebied is alleen te bereiken per vliegtuigje, ferry of cruiseschip. Het is het domein van de coyotes, wolven en zeeotters. Aanrader: stap in een kajak en laat u overrompelen door de stilte.

Juneau

De hoofdstad van Alaska is Juneau. De stad is gebouwd op de hellingen van Mt. Juneau en Mt. Roberts en is de enige hoofdstad die niet bereikbaar is over land, maar alleen per vliegtuig of boot. Het historische centrum met haar smalle straatjes herinnert nog aan de roemruchte tijd dat Juneau het centrum was van de goudkoorts. Tegenwoordig is Juneau de uitvalsbasis om omringende gletsjers te verkennen, zoals de Mendenhall Glacier.

Skagway

In Skagway herinneren de mooi gerestaureerde huisjes aan de tijd van de goudkoorts in de 19e eeuw. Goudmijnwerkers vindt u hier vandaag de dag niet meer, maar wel de vele herinneringen aan de pioniersgeest van die tijd. Een spectaculair gezicht is de enorme Sawyer gletsjer, die terecht wordt beschouwd als de mooiste gletsjer in Alaska.

Katmai & Denali

De kans is groot dat u in de nationale parken wilde dieren spot. Wie weet ziet u walvissen en arenden, of ziet u een beer zalm vangen bij de Brooks Falls in Katmai National Park. Een van de hoogtepunten tijdens uw cruise naar Alaska is een bezoek aan Denali National Park. Letterlijk, want Mount McKinley is met zijn 6.194 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. Het afgelegen park is het leefgebied van Grizzlyberen, elanden, kariboes, wolven en andere dieren.

De mooiste cruises naar Alaska

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar Alaska. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.

Cruises naar Alaska

Rocky Mountaineer

Vertrek: diverse data in 2024
Treinreis: Rocky Mountaineer