Cruises naar Antarctica

Antarctica

Antarctica is één van de 7 continenten op aarde. Antarctica wordt ook wel de Zuidpool genoemd met een oppervlakte van 14,2 miljoen km². Antarctica is het 5de grootste continent en neemt daarmee 10% van het landoppervlak in. De laagste temperatuur ooit gemeten is -89,2 graden!

 

Beste reistijd

In Antarctica zijn er maar twee jaargetijden, de zomer en de winter. De helft van het jaar schijnt volop de zon boven de horizon en de andere helft van het jaar is het de hele dag donker! Het ijs op Antarctica heeft een dikte van 300 tot 600 meter. Hierdoor groeien er vrijwel geen planten.

De beste reistijd om Antarctica te bezoeken, is tussen november en maart. Het klimaat op Antarctica is het koudste op aarde! Elke periode heeft zo zijn eigen charme. Zo begint het ijs te smelten in het voorjaar en bouwen vogels hun nesten. De temperaturen liggen dan tussen de -5 en -10 graden op het Antarctisch schiereiland en tussen de 5 en 10 graden op de Falklaneilanden. Half januari kunt u de eerste baby pinguins bezichtigen en werpen de zeehounden hun jong. Zo is Antarctica tijdens alle seizoenen een prachtig vaargebied!

Bijzondere landschappen

Het continent Antarctica wordt vaak bezocht vanuit Ushuaia, Argentinië. Onderweg komt u unieke landschappen tegen die u nergens anders ter wereld kunt bewonderen! Er gaan diverse cruiserederijen naar Antarctica. Zo heeft u ook de mogelijkheid om dit continent per expeditieschip te bezoeken. Tijdens uw reis naar Antarctica maakt u kennis met diverse diersoorten, waaronder pinguïns, walvissen of beren!

Wist u dat…

… Antarctica ongeveer 2400 meter tot 3000 meter boven de zeespiegel ligt?
… op 1 december 1959 12 landen het Verdrag van Antarctica ondertekende? Deze landen houden zich bezig met wetenschappelijke onderzoeken op Antarctica. Nederland zelf valt niet onder dit verdrag.

De mooiste cruises naar Antarctica 

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar Antarctica. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.

Benieuwd naar Antarctica als cruisebestemming? Lees hier de reisverhalen van voorgaande begeleide cruisetours naar Antarctica!

image_pdfimage_print