Australië en Nieuw-Zeeland

Tijdens een cruise naar Australië en Nieuw-Zeeland komt u in moderne wereldsteden waaronder Sydney met de grootste natuurlijke haven ter wereld waar u ook de bekende bezienswaardigheden aantreft zoals het bekende Opera House en de Harbour Bridge.Voor de kust van Queensland ligt het grootste koraalrif van de wereld, de Great Barrier Reef. Hier kunt u duiken en worden er verschillende activiteiten en rondvaarten georganiseerd. De stad Melbourne mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw cruise! U kunt hier bijvoorbeeld de Royal Botanic Gardens bezoeken.

Beste reistijd

Australië heeft meerdere klimaatzones die erg van elkaar kunnen verschillen. Het grootste deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat en het Noordeijke deel (Cairns) heeft een subtropisch klimaat. Het Zuiden en Oosten (Sydney, Melbourne en Perth) hebben een zzee klimaat. Omdat Australië Zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld van ons. Wanneer het hier zomer is, is het daar winter en andersom.

In de maanden december, januari en februari is het warm tot erg heet in Australië. Het orkaanseizoen is van januari t/m maart. In de winter maanden juni en augustus is het warm, zonnige en droog en in het zuiden koel. Nieuw-Zeeland heeft voor het grootste deel een zeeklimaat met milde wilters en warme zomers. Ook als Australië zijn de seizoenen het tegenovergestelde van Nederland.

De beste reistijd voor het Noord-Oosten is juni t/m november en voor het Zuid-Oosten maart of april of anders september t/m december. Voor de weestkust is de beste reistijd januari t/m april.

Flora, Fauna en bezienswaardigheden

Australië en Nieuw-Zeeland zijn veelzijdige bestemmingen die veel te bieden hebben voor de cruisereiziger. In de wereldstad Sydney kunt u het Opera House en de Sydney Harbour Bridge bezichtigen. Voor een prachtig natuurfenomeen bent u in Cairns aan het goede adres. In Cairns kunt u het Great Barrier Reef bezichtigen. Voor duikers en snorkelaars is dit een prachtige plek! In Nieuw-Zeeland bezoekt u Auckland,wat ook bekend staat om de City of Sails met haar prachtige stranden. Vanaf Queensland kunt u een dagtrip maken naar Milford Sound. Dit gebied ligt in het Fiordland National Park en hier staat ook het beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland. Tijdens een cruise komt u door Milford heen! Een ander wereldwonder is Roturua, wat ook wel de Sulphur City geboemd wordt, vanwege de zwagelgeur die hier hangt. De stad ligt aan Lake Rotorua waar u vele geisers en warmtebronnen vind.