fbpx

20-Daagse begeleide cruisetour naar Zuid-Amerika

Vertrekdatum: 31 oktober 2019

Van het woeste, ongerepte Patagonië tot imposante gletsjers en de Chileense Fjorden. Laat u tijdens deze cruise door Zuid-Amerika overrompelen door de combinatie van ruige natuur en metropolen als Rio de Janeiro en Montevideo.

Ongerept Patagonië

Na een verblijf van één nacht in Santiago de Chili stapt u aan boord van de Zaandam voor een onvergetelijke cruise. Het schip vaart langs de grillige kustlijn van Chili waar indrukwekkende fjorden en ijsblauwe gletsjers wachten. U ziet het ongerepte Patagonië en vaart via de ooit gevreesde Kaap Hoorn naar het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië. Daarnaast maakt u kennis met miljoenensteden Montevideo en Buenos Aires, daar waar de tango het levenslicht zag.

Landarrangement Machu Picchu

Alsof dat nog niet genoeg is kunt u deze cruise uitbreiden met een 6-daags landarrangement naar Machu Picchu in het hoge Andesgebergte in Peru. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Ontdek de koloniale gebouwen en pleinen in het historische centrum van Lima en wandel door de eens zo machtige Inca-stad Cusco. In de Heilige Vallei wachten u Indianen te paard, lama’s en kleurrijk handwerk op de Indianenmarkt. Hoogtepunt is het magische Machu Picchu, de Verloren Stad van de Inca’s. De Spaanse veroveraars slaagden er nooit in om de ontoegankelijke bergstad te vinden. Uiteindelijk werd het pas in 1866 ontdekt. Dit arrangement kunt u voorafgaand aan uw cruise boeken.

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Datum Haven Aankomst Vertrek
31 okt. Amsterdam – Santiago de Chili
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Santiago de Chili.
   
1 nov. Santiago de Chili
U arriveert in Chili. Na aankomst transfer naar uw hotel in Santiago de Chili.
   
2 nov. Santiago de Chili
‘s Ochtends gaat u op pad om Santiago de Chili te verkennen. De stad ligt prachtig met de besneeuwde bergtoppen van de Andes als achtergronddecor. Na de tour wordt u naar de haven van San Antonio gebracht voor inscheping op de Zaandam.
  17:00
3 nov. Dag op zee
Voel de wind in de haren en geniet van de deinende golven. Vandaag verblijft u een dag op zee en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord.
   
4 nov. Puerto Montt
Te midden van oneindige bossen en helderblauwe meren ligt Puerto Montt. Dit gebied leent zich perfect voor een wandeling of om te (vlieg)vissen. Sportievelingen kunnen er raften of de omgeving te paard verkennen. Het schip meert niet aan, u wordt per tender naar wal vervoert.
08:00 17:00
5 nov. Dag op zee: Chileense Fjorden
Terwijl het schip door het water glijdt, trekt het indrukwekkende landschap van Patagonië aan u voorbij: van grillige bergtoppen en imposante gletsjers.
   
6 nov. Dag op zee: Sarmientokanaal
Vandaag vaart het schip door het betoverende Sarmientokanaal.
   
7 nov. Punta Arenas, Chili
Vroeg in de ochtend meert het schip aan in Punta Arenas. In de omgeving van de gure, winderige stad wonen meer pinguïns dan mensen.
06:00 18:00
8 nov. Ushuaia, Argentinië
Via het Cockburn-kanaal en het Beagle-kanaal vaart het schip door Glacier Alley, waar u de ene na de andere gletsjer ziet. Zeevaarders namen deze vaarroute om de woelige wateren rond Kaap Hoorn te vermijden. Rondom u hoort u het blauwe ijs kraken. Af en toe breekt er een stuk ijs af dat met donderend geraas in het water stort.
Rond de middag arriveert u in Ushuaia: het einde van de wereld! Glinsterende gletsjers, blauwe meren en winderige pampa’s sieren de omgeving. Maak een tocht langs houtzagerijen en turfmoerassen naar het Tierra del Fuego-gebergte of toer in een oude wagon over de Southern Fuegian Railway. In Ushuaia vindt u een wirwar aan straatjes en een zeevaartmuseum. 
12:00 20:00
9 nov. Kaap Hoorn
Woeste wateren, sterke winden en grillige stromingen. Kaap Hoorn is misschien wel de beruchtste zeevaartroute ter wereld waar zeevaarders Darwin en Drake hun sporen nalieten.
   
10 nov.

Stanley/Falkland Islands
De Falklandeilanden werden vooral bekend dankzij de oorlog tussen Engeland en Argentinië. De steile, grillige rotsen aan de noordkant zijn de ideale broedplaats voor de vele albatrossen die het eiland telt. Op de schaars bewoonde eilanden lopen wel ruim een half miljoen schapen rond.  

08:00 17:00
11 nov. Dag op zee
Terwijl het schip richting Montevideo vaart, kunt u genieten van een show of een gokje wagen in het casino.
   
12 nov. Dag op zee    
13 nov. Montevideo, Uruguay
Welkom in de hoofdstad van Urugay: Montevideo! De straten van de stad zijn gebouwd als een dambord in horizontale en verticale lijnen. Modern en historisch wisselen elkaar af: van paard en wagen tot glazen wolkenkrabbers. Proef van de yerba maté (kruidige thee) of doe u tegoed aan een goed stuk vlees dat wordt bereid op de asados, oftewel barbeques.
07:00 17:00
14 nov. Buenos Aires, Argentinië
Met haar koloniale huizen en brede boulevards doet Buenos Aires bijna Europees aan. De stad is een mengelmoes van culturen met inwoners van Spaanse, Italiaanse en Joodse afkomst. Hier zag de tango het levenslicht. Dit is de plek bij uitstek om een tango-optreden bij te wonen.
07:00 18:00
15 nov. Dag op zee
U geniet van een paar ontspannende dagen op zee.
   
16 nov. Dag op zee    
17 nov. Santos (Sao Paulo), Brazilië
Aan de voet van het Serra do Mar-gebergte ligt de koloniale stad Santos dat bekendstaat om haar suiker en koffie. Dit is de thuisbasis van de voetbalclub waar Pelé ooit startte.  Voetbalfans mogen een bezoek aan het Pelé Museum niet missen. Voor cultuurliefhebbers is een rit door het historische centrum een aanrader, waarbij u het Koffiemuseum bezoekt. 
08:00 18:00
18 nov. Rio de Janeiro, Brazilië
Ontscheping. Voordat u weer naar huis vertrekt, staat er een excursie langs de hoogtepunten van Rio de Janeiro op het programma. Aan het eind van de middag volgt transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam met KLM.
07:00  
19 nov. Aankomst in Amsterdam    

 

Verleng uw cruise met het Machu Picchu landarrangement. Dit arrangement vindt plaats vóór de cruise.

Aangezien dit een actief programma is die op hoge hoogten plaatsvindt, raden wij aan dat alle gasten eerst met hun arts overleggen of hun gezondheid geen belemmering vormt om deel te nemen aan dit landprogramma vóór de boeking wordt gemaakt.

Reissom bij 2-persoonsbezetting  € 1.995 p.p.

27 oktober 2019
U vliegt van Amsterdam naar Lima, Peru, waar u wordt opgewacht op het vliegveld voor een transfer naar uw hotel. U verblijft één nacht in Lima.

28 oktober 2019
Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit met een bezoek aan de moderne wijken van Lima, Miraflores & San Isidro. U bezoekt het business dictrict en de Huaca Pucllana, een ceremoniele Pre-Inca tempel in de form van een piramide, midden in de stad. Verder maakt u ook een stop bij het “Love Park”, waar u een heerlijke uitzicht heeft op de zee. Daarna bezoekt u het historische centrum van Lima, in 1991 verklaard tot werelderfgoed. Bij het centrale plein, de Plaza de Armas, ligt de oorsprong van de Spaanse kolonie in de 16e eeuw. U bezoekt de Plaza San Martín, Plaza Mayor en zijn belangrijkste gebouwen zoals het imposante regeringsgebouw, de prachtige kathedraal en het bisschopsgebouw. Aansluitend brengt u ook nog een bezoek aan het San Francisco klooster en de grafkelders.

Na de excursie wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Cusco.  Cusco, de eens zo machtige Inca-stad is fascinerend en kent een ongekende mix van heden en verleden. Op het centrale plein ‘Plaza de Armas’ bevindt zich de indrukwekkende kathedraal van Cuzco, gebouwd op de fundamenten van een paleis van de Inca’s. De kathedraal wordt aan beide zijden geflankeerd door nog eens twee mooie kerken. In het historische deel van de stad vindt u schitterende gerenoveerde koloniale gebouwen, die gedeeltelijk zijn opgetrokken uit nog originele Incamuren. U verblijft hier twee nachten.

29 oktober 2019
Vandaag heeft u de gehele dag tot uw beschikking in Cusco. We maken een halve dag excursies door Cusco. Deze start op het hoofdplein, in de Inca tijd ook wel Huacaypata of ‘Het strijdersplein’ genoemd. Dit plein was het toneel voor belangrijke historische gebeurtenissen voor Cusco. De kathedraal, gebouwd tussen 1560 en 1664, is één van de meest imposante gebouwen in Cusco. De kathedraal is gemaakt van massieve roodgranieten stenen, afkomstig van de Inca vesting  Sacsayhuaman. Binnen in de kathedraal vindt u een grootste collectie van goud en zilver uit de koloniale tijd. We vervolgen onze weg naar Koricancha en het klooster van Santo Domingo. Het klooster is gebouwd op de Koricancha tempel. Deze tempel is volledig gewijd aan de aanbidding van de zon. De muren van de tempel zijn bedekt met gouden platen. Na het bezoek aan het klooster, rijden we naar de dichtbijgelegen ruïnes van Cusco, zoals Sacsayhuaman vesting met zijn immens grote muren, het rode Fort Puca Pucara, Qenke amfitheater en Tambomachay, de Inca baden. Na deze indrukwekkende tour keren we terug naar het hotel. Entree tot de kathedraal, de Koricancha tempel, Qenqo, Puca Pucara, Sacsayhuaman en Tambomachay zijn inclusief.

30 oktober 2019
U vertrekt vandaag naar de Heilige Vallei.  Ook bezoekt u  de indianenmarkt in Pisac, een dorp met een pittoresk koloniaal karakter. De markt vindt iedere week plaats (hoofdmarktdagen zijn dinsdag, donderdag en zondag; de andere dagen is er een kleinere markt) en is werkelijk een schitterend en kleurrijk schouwspel. U ziet indianen te paard of lama’s die zwaar bepakt zijn met handelswaar, gewikkeld in grote doeken. U maakt kennis met allerlei eeuwenoude rituelen en er wordt onderling druk onderhandeld in het Quechua, de inheemse taal. U vindt er traditionele handwerkproducten zoals bontgekleurde doeken en tapijten, alpaca truien, sieraden etc.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo, inclusief bezoek aan de heiligdommen en het Inca-fort, dat tegen een heuvel is gelegen en wordt omringd door vele  terrassen. Een belangrijke plek voor de Inca’s, want de intensieve landbouw die hier beoefend werd, was van belang voor de voedselvoorziening. Zo zijn er in de omgeving vele bouwconstructies te vinden, die het bewaren van voedselvoorraad mogelijk maakten. Het is zeer de moeite waard om naar de top van het fort te klimmen voor een prachtig uitzicht over de vallei en de omliggende bergen.

 

31 oktober 2019
Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en per privé transfer naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht voor de trein naar Aguas Calientes (dit is een dorpje aan de voet van Machu Picchu). Bij aankomst in Aguas Calientes wordt u per shuttlebus naar Machu Picchu gebracht.

De citadel van Machu Picchu, één van de meest indrukwekkende plekken ter wereld, is gelegen op een hoogte van 2360m en kijkt uit over de Urubamba vallei. Machu Picchu is van oudsher alleen te voet bereikbaar en tegenwoordig dus per trein. Het ligt zo goed verscholen in de bergen, dat zelfs de Spaanse ontdekkers deze plaats niet hebben kunnen vinden. U zult versteld staan van de bouwwerken die zijn opgetrokken uit grote stenen die feilloos op elkaar aansluiten zonder dat daarbij enige vorm van cement is gebruikt. Een echt meesterwerk van de Inca’s!  Hier maakt u een uitgebreide wandeling over het complex met de gids (duur ca. 3 uur). Na het bezoek gaat u met de shuttle bus terug naar Aguas Calientes, met de trein naar Ollantaytambo en dan per bus naar het hotel in Cusco gebracht. Hier verblijft u nog één nacht.

LET OP:

 • in de trein naar Machu Picchu is alleen handbagage van 8kg per persoon toegestaan; de rest van uw bagage wordt opgeslagen in hotel in Cuzco
 • Alleen bij de ingang van Machu Picchu is een toilet
 • U kunt Machu Picchu niet alleen verlaten/ voor het einde van de excursies


1 november 2019
Op deze dag vliegt u naar Santiago de Chile, waar u één nacht verblijft. Santiago de Chile is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Prachtige historische bouwwerken bepalen het beeld van de stad. Eén van die gebouwen is het roemruchte paleis Moneda, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. Verder kent de stad vele musea. Bovendien heeft Santiago een fantastische ligging: ingeklemd tussen bergen en zee.

2 november 2019
Vandaag beginnen we met een halve dag excursie langs de hoogtepunten van de stad. Na afloop van de excursie wordt u naar de haven van San Antonio gebracht voor de inscheping. Om 17:00 uur zal het schip vertrekken.

Holland America Line: ms Zaandam

Het ms Zaandam is een middelgroot schip waar plek is voor 1432 gasten. Het schip is modern ingericht en geïnspireerd op muziek. Aan boord vind u comfortabele hutten en kunt u genieten van diverse kookshows, workshops en veel meer! Voor culinaire hoogstandjes bent u bij Holland America Line aan het goede adres. U heeft de mogelijkheid om te dineren in een buffetrestaurants of in één van de specialiteitenrestaurants!

Reissom en beschikbaarheid

Reissom voor het 6-daags landarrangement Machu Picchu is € 1.995 p.p. (bij 2-pers. bezetting)

Categoriehut Reissom bij 2-persoonsbezetting Reissom bij 1-persoonsbezetting
Binnenhut    
L € 4.395 p.p. € 4.999
K € 4.585 p.p. € 5.489
J € 4.695 p.p. € 5.579
I € 4.835 p.p. € 5.809
Buitenhut    
FF € 4.995 p.p. € 6.119
F € 5.079 p.p. € 6.329
E € 5.269 p.p. € 6.599
D € 5.519 p.p. € 6.949
C € 5.559 p.p. € 7.019
Balkon    
BB
B € 6.435 p.p. € 9.719
AA € 7.035 p.p. € 10.129
A € 7.265 p.p. € 10.559
SB € 9.385 p.p. Op aanvraag
Suite Op aanvraag Op aanvraag

Inbegrepen

 

 • Vliegreis Amsterdam – Santiago en Rio de Janeiro- Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelasting
 • 1 Hotelovernachting voor de cruise in Santiago
 • Stadstour in Santiago de Chili
 • Stadstour in Rio de Janeiro
 • 17-Daagse cruise inclusief alle maaltijden
 • Havengelden
 • Alle transfers
 • Nederlandse reisbegeleiding (bij minimum 10 deelnemers)

Niet inbegrepen

 • Fooien ( US$ 14,50/US$ 16,00 p.p.p.d aan boord te voldoen)
 • Excursies tijdens de cruise (vrijblijvend)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Drankjes
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Beleef de perfecte vakantie met Dock C Cruisepartners

Uw specialist en adviseur in cruisevakanties

Hebt u vragen over een cruise? Stuur ons dan een mailtje, bel ons of vul onderstaand contactformulier in. U bent ook harte welkom om langs te komen op ons kantoor in Amersfoort. Maak hiervoor dan wel een afspraak, zodat we alle tijd voor u kunnen nemen. 

 

 

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u de laatste cruise-aanbiedingen en kortingen niet missen? Laat dan uw emailadres achter en blijf op de hoogte van onze acties! U ontvangt bovendien € 25 korting op uw eerste boeking.

* verplicht veld
Aanhef *
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven