20-Daagse begeleide cruisetour naar Zuid-Amerika

Vertrekdatum: 31 oktober 2019

Na een verblijf van één nacht in Santiago de Chili vertrekt u met de Zaandam voor een comfortabele  cruise langs Chili, Argentinië en Brazilië. U bezoekt de prachtige Chileense Fjorden en Patagonië, waar  u kennis maakt met de overweldigende natuur! U kunt er voor kiezen om uw reis uit te breiden met een 6-daags landarrangement naar het hoge Andesgebergte in Peru met als hoogtepunt de archeologische vindplaats Machu Picchu. Dit arrangement vindt voor de cruise plaats.

Peru, ook wel bekend als het Koninkrijk van de Zon, biedt een mix van de Indiaanse, Afro Amerikaanse en Europese culturen. De grote contrasten in de verschillende landschappen, de kleurrijke markten en de lokale bevolking maken Peru tot een zeer gewilde en interessante bestemming.

Eén van de meest beroemde plekken in de bergen is Machu Picchu, ook wel de Verloren stad van de Inca’s genoemd. De Spaanse veroveraars zijn er nooit in geslaagd deze plek te ontdekken. Deze archeologische vindplaats is één van de meest indrukwekkende ter wereld en is uw bezoek meer dan waard.

Voor reserveringen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Reisschema zonder landarrangement

Datum Haven Aankomst Vertrek
31 oktober Vliegreis Amsterdam- Santiago, Chile.    
1 november Aankomst in Santiago, transfer naar het hotel voor 1 overnachting    
2 november Vandaag gaat u met een mooie halve dag durende tour de stad Santiago de Chili verkennen. Na afloop van de tour wordt u naar de haven van San Antonia gebracht voor de inscheping.   17:00
3 november Dag op zee    
4 november Puerto Montt, Chili 08:00 17:00
5 november Chileense Fjorden    
6 november Sarmientokanaal    
7 november Punta Arenas, Chili 06:00 18:00
8 november Ushuaia, Argentinië 12:00 20:00
9 november Kaap Hoorn    
10 november Stanley/Falkland Islands 08:00 17:00
11 november Dag op zee    
12 november Dag op zee    
13 november Montevideo, Uruguay 07:00 17:00
14 november Buenos Aires, Argentinië 07:00 18:00
15 november Dag op zee    
16 november Dag op zee    
17 november Santos (Sao Paulo), Brazilië 08:00 18:00
18 november Rio de Janeiro, Brazilië, ontscheping. U heeft een excursie langs de hoogtepunten van Rio de Janeiro. Tegen het einde van de middag heeft u de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam met KLM 07:00  
19 november Aankomst in Amsterdam    

 

 

 

Reisschema landarrangement vóór de cruise

 

 

 

27 oktober 2019
U vliegt van Amsterdam naar Lima, Peru, waar u wordt opgewacht op het vliegveld voor een transfer naar uw hotel. U verblijft één nacht in Lima.

 

 

 

28 oktober 2019
Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit met een bezoek aan de moderne wijken van Lima, Miraflores & San Isidro. U bezoekt het business dictrict en de Huaca Pucllana, een ceremoniele Pre-Inca tempel in de form van een piramide, midden in de stad. Verder maakt u ook een stop bij het “Love Park”, waar u een heerlijke uitzicht heeft op de zee. Daarna bezoekt u het historische centrum van Lima, in 1991 verklaard tot werelderfgoed. Bij het centrale plein, de Plaza de Armas, ligt de oorsprong van de Spaanse kolonie in de 16e eeuw. U bezoekt de Plaza San Martín, Plaza Mayor en zijn belangrijkste gebouwen zoals het imposante regeringsgebouw, de prachtige kathedraal en het bisschopsgebouw. Aansluitend brengt u ook nog een bezoek aan het San Francisco klooster en de grafkelders.

 

 

 

Na de excursie wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Cusco.  Cusco, de eens zo machtige Inca-stad is fascinerend en kent een ongekende mix van heden en verleden. Op het centrale plein ‘Plaza de Armas’ bevindt zich de indrukwekkende kathedraal van Cuzco, gebouwd op de fundamenten van een paleis van de Inca’s. De kathedraal wordt aan beide zijden geflankeerd door nog eens twee mooie kerken. In het historische deel van de stad vindt u schitterende gerenoveerde koloniale gebouwen, die gedeeltelijk zijn opgetrokken uit nog originele Incamuren. U verblijft hier twee nachten.

 

 

 

29 oktober 2019
Vandaag heeft u de gehele dag tot uw beschikking in Cusco. We maken een halve dag excursies door Cusco. Deze start op het hoofdplein, in de Inca tijd ook wel Huacaypata of ‘Het strijdersplein’ genoemd. Dit plein was het toneel voor belangrijke historische gebeurtenissen voor Cusco. De kathedraal, gebouwd tussen 1560 en 1664, is één van de meest imposante gebouwen in Cusco. De kathedraal is gemaakt van massieve roodgranieten stenen, afkomstig van de Inca vesting  Sacsayhuaman. Binnen in de kathedraal vindt u een grootste collectie van goud en zilver uit de koloniale tijd. We vervolgen onze weg naar Koricancha en het klooster van Santo Domingo. Het klooster is gebouwd op de Koricancha tempel. Deze tempel is volledig gewijd aan de aanbidding van de zon. De muren van de tempel zijn bedekt met gouden platen. Na het bezoek aan het klooster, rijden we naar de dichtbijgelegen ruïnes van Cusco, zoals Sacsayhuaman vesting met zijn immens grote muren, het rode Fort Puca Pucara, Qenke amfitheater en Tambomachay, de Inca baden. Na deze indrukwekkende tour keren we terug naar het hotel. Entree tot de kathedraal, de Koricancha tempel, Qenqo, Puca Pucara, Sacsayhuaman en Tambomachay zijn inclusief.

 

 

 

30 oktober 2019
U vertrekt vandaag naar de Heilige Vallei.  Ook bezoekt u  de indianenmarkt in Pisac, een dorp met een pittoresk koloniaal karakter. De markt vindt iedere week plaats (hoofdmarktdagen zijn dinsdag, donderdag en zondag; de andere dagen is er een kleinere markt) en is werkelijk een schitterend en kleurrijk schouwspel. U ziet indianen te paard of lama’s die zwaar bepakt zijn met handelswaar, gewikkeld in grote doeken. U maakt kennis met allerlei eeuwenoude rituelen en er wordt onderling druk onderhandeld in het Quechua, de inheemse taal. U vindt er traditionele handwerkproducten zoals bontgekleurde doeken en tapijten, alpaca truien, sieraden etc.

 

 

 

Vervolgens brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo, inclusief bezoek aan de heiligdommen en het Inca-fort, dat tegen een heuvel is gelegen en wordt omringd door vele  terrassen. Een belangrijke plek voor de Inca’s, want de intensieve landbouw die hier beoefend werd, was van belang voor de voedselvoorziening. Zo zijn er in de omgeving vele bouwconstructies te vinden, die het bewaren van voedselvoorraad mogelijk maakten. Het is zeer de moeite waard om naar de top van het fort te klimmen voor een prachtig uitzicht over de vallei en de omliggende bergen. Eén overnachting alhier.

 

 

 

31 oktober 2019
Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en per privé transfer naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht voor de trein naar Aguas Calientes (dit is een dorpje aan de voet van Machu Picchu). Bij aankomst in Aguas Calientes wordt u per shuttlebus naar Machu Picchu gebracht.

 

 

 

De citadel van Machu Picchu, één van de meest indrukwekkende plekken ter wereld, is gelegen op een hoogte van 2360m en kijkt uit over de Urubamba vallei. Machu Picchu is van oudsher alleen te voet bereikbaar en tegenwoordig dus per trein. Het ligt zo goed verscholen in de bergen, dat zelfs de Spaanse ontdekkers deze plaats niet hebben kunnen vinden. U zult versteld staan van de bouwwerken die zijn opgetrokken uit grote stenen die feilloos op elkaar aansluiten zonder dat daarbij enige vorm van cement is gebruikt. Een echt meesterwerk van de Inca’s!  Hier maakt u een uitgebreide wandeling over het complex met de gids (duur ca. 3 uur). Na het bezoek gaat u met de shuttle bus terug naar Aguas Calientes, met de trein naar Ollantaytambo en dan per bus naar het hotel in Cusco gebracht. Hier verblijft u nog één nacht.

 

LET OP:

 

 • in de trein naar Machu Picchu is alleen handbagage van 8kg per persoon toegestaan; de rest van uw bagage wordt opgeslagen in hotel in Cuzco
 • Alleen bij de ingang van Machu Picchu is een toilet
 • U kunt Machu Picchu niet alleen verlaten/ voor het einde van de excursies

Aangezien dit een actief programma is die op hoge hoogten plaatsvindt, raden wij aan dat alle gasten eerst met hun arts overleggen of hun gezondheid geen belemmering vormt om deel te nemen aan dit landprogramma vóór de boeking wordt gemaakt.

 


1 november 2019
Op deze dag vliegt u naar Santiago de Chile, waar u één nacht verblijft. Santiago de Chile is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Prachtige historische bouwwerken bepalen het beeld van de stad. Eén van die gebouwen is het roemruchte paleis Moneda, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. Verder kent de stad vele musea. Bovendien heeft Santiago een fantastische ligging: ingeklemd tussen bergen en zee. 

 

2 november 2019
Vandaag beginnen we met een halve dag excursie langs de hoogtepunten van de stad. Na afloop van de excursie wordt u naar de haven van San Antonio gebracht voor de inscheping. Om 17:00 uur zal het schip vertrekken.

 

Holland America Line: ms Zaandam

Het ms Zaandam is een middelgroot schip waar plek is voor 1432 gasten. Het schip is modern ingericht en geïnspireerd op muziek. Aan boord vind u comfortabele hutten en kunt u genieten van diverse kookshows, workshops en veel meer! Voor culinaire hoogstandjes bent u bij Holland America Line aan het goede adres. U heeft de mogelijkheid om te dineren in een buffetrestaurants of in één van de specialiteitenrestaurants!

Reissom en beschikbaarheid

Categoriehut Reissom bij 2-persoonsbezetting
Binnenhut L € 3.995 p.p.    
K € 4.034 p.p.    
J € 4.053 p.p.    
I € 4.072 p.p.    
Buitenhut   
FF € 4.847 p.p.    
F € 4.886 p.p.    
E € 4.966 p.p.    
D € 5.086 p.p.    
C € 5.126 p.p.    
Balkon BB € 6.147 p.p. 
B € 6.306 p.p.   
AA € 6.466 p.p.   
A € 6.626 p.p.   
SB € 8.347 p.p.  
SA € 8.796 p.p.   

De reissom voor het 6-daagslandarrangement is € 1.995 p.p.

Inbegrepen

 

 • Vliegreis Amsterdam – Santiago en Rio de Janeiro- Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelasting
 • 1 Hotelovernachting voor de cruise in Santiago
 • Stadstour in Santiago de Chili
 • Stadstour in Rio de Janeiro
 • 17-Daagse cruise inclusief alle maaltijden
 • Havengelden
 • Alle transfers
 • Nederlandse reisbegeleiding (bij minimum 10 deelnemers)

Niet inbegrepen

 • Fooien ( US$ 14,50/US$ 16,00 p.p.p.d aan boord te voldoen)
 • Excursies tijdens de cruise (vrijblijvend)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Drankjes
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Beleef de perfecte vakantie met Dock C Cruisepartners

Uw specialist en adviseur in cruisevakanties

Bel ons voor al uw vragen of maak een afspraak en kom geheel vrijblijvend langs op ons kantoor in Amersfoort.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van de beste cruisedeals. U ontvang € 25 korting op uw eerste boeking!

* verplicht veld
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven

Delen

Deel dit met je vrienden