Caribbean cruises

Het Caribisch gebied is vernoemd naar de Spaanse veroveraars, naar de mensen van het Caribisch gebied en de mensen die op de Kleine Antillen hebben gewoond. De Caraïben of West-Indië zijn het hele jaar door vakantiebestemming met mooi weer (behalve het orkaanseizoen van juni tot november). Bijna elke rederij biedt Caribische cruises, hetzij om individuele schepen te verplaatsen tijdens de wintermaanden of het hele jaar door.

Droomstranden en eindeloze zon!

Witte stranden, pittoreske huisjes, wuivende palmbladen, blije mensen, veel muziek – dat is het Caribisch gebied. Wilt u niet maar één eiland in het Caribisch gebied bezoeken, maar een aantal eilanden?  Dan is een cruise voor u de juiste manier om naar het Caribisch gebied te reizen. Het Caribisch gebied strekt zich uit van de Bahama’s in het noorden tot Suriname in het zuiden, en naar het westelijke Belize naar Barbados in het oosten. Het bestaat uit de Caribische Zee en de eilanden en archipels van West-Indië. Meer dan 90 procent van de individuele archipels behoren tot de Antillen. Naast witte droomstranden met kristalhelder water, heeft het Caribisch gebied ook veel te bieden voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur. Een cruise naar het Caribisch gebied laat u onderdompelen in dit speciale Caribische gevoel.

Beste reistijd

De beste tijd om naar het Caribisch gebied te reizen is van half november tot april. Gedurende deze tijd bieden de meeste rederijen cruises in het Caribisch gebied, omdat het te koud is in andere landen in en rond Europa en het noorden. Maar er  zijn ook rederijen die het hele jaar door het Caribisch gebied bevaart.

Steden en havens

De meeste Caribische cruises vertrekken vanuit Miami, Fort Lauderdale of Port Canaveral (Orlando Cruise Port). De bekendste aanloophavens in de westelijke Caraïben zijn Cozumel, Falmouth, George Town en Roatan. De bekendste Inschepinghaven in het oosten van de Caraïben zijn Charlotte Amalie, San Juan, St. Marten, Basseterre en Nassau. De meest populaire havens in de zuidelijke Cariben zijn Dominica, Bridgetown, Castries, Willemstad en Oranjestad.

De mooiste cruises naar de Caribbean

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar de Caribbean. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.

image_pdfimage_print