Begeleide cruisetour naar Australië en Nieuw Zeeland

Vertrekdatum: 5 november 2018

Cruiseduur: 26 Dagen
Landarrangement: 8 Dagen

Inscheping: 8 November
Ontscheping: 22 November

Downunder wordt Australië ook wel genoemd, verwijzend naar de ligging. Net zo ver als Europa boven de evenaar ligt, ligt Australië eronder. Het ruige Australië is groot, maar een aantal hoogtepunten is een absolute aanrader. Want als we aan Australië denken, dan zijn het Great Barrier Reef, Ayers Rock in het hart van Australië en de stad Sydney absolute ‘musts’. Deze plaatsen zijn onderdeel van de 8-dagen durende rondreis door Australië welke u na de cruise langs het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw Zeeland zult maken.

In Auckland gaat u aan boord om vervolgens een 15-daagse cruise te maken. U maakt kennis met diverse bestemmingen op het Noorder- en Zuidereiland. Nieuw-Zeeland is één van de schoonste en mooiste landen ter wereld! Vervolgens maakt u de oversteek naar Australië om vervolgens Hobart op Tasmanië te ontdekken. Wist u dat Tasmanië ontdekt is door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman? U eindigt de cruise met een bezoek aan Melbourne en ontscheept in Sydney. Hier begint uw 8-daagse rondreis langs de absolute hoogtepunten van Australië.

Al met al is dit een zeer complete 26-daagse cruisetour (cruise met landprogramma) waarin u uitgebreid kennismaakt met een even prachtig als interessant werelddeel.

Voor reserveringen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Reisschema


5 november 2018
Vliegreis van Amsterdam Schiphol naar Auckland met overstap in Singapore. Het vertrek vanaf Schiphol staat gepland om 10.25 uur.

6 november 2018
Aankomst om 23.35 uur (lokale tijd) in Auckland. We worden op het vliegveld opgehaald en naar het Sky City Grand hotel gebracht voor 2 hotelovernachtingen (inclusief ontbijt).

7 november 2018
Na het ontbijt maken we een halve dag excursie door Auckland, ook wel de City of Sails genoemd in verband met de vele zeilboten die in de havens liggen. We bezoeken de hoogtepunten van Auckland, het Parnell Village en de Sky Tower. In deze toren genieten we van een heerlijke lunch met een fantastisch panorama van 360° over de stad en haar omgeving. De middag heeft u verder ter vrije besteding.

8 november 2018
De ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag wordt u naar de cruiseterminal gebracht voor inscheping van het ms Noordam. Vandaag begint onze 15-daagse cruise langs de mooiste bestemmingen van zowel en Noorder- als het Zuidereiland.

9 november 2018
Tauranga (Rotorua), Nieuw-Zeeland 08:00-17:00 uur

De golvende kustlijn van de Bay of Plenty – die in Maori bekend staat als Te Moana-a-Toi – biedt witte zandstranden en de enige actieve onderzeese vulkaan van Nieuw-Zeeland. Tauranga is met haar 130.000 inwoners de grootste stad in de Bay of Plenty en de op-vier-na grootste van Nieuw-Zeeland. In de stad staan surfen, kayakken ed. centraal. Tauranga is ook een geweldig startpunt voor het verkennen van nabijgelegen stranden of Te Puke, de kiwihoofdstad van de wereld. Het wereldberoemde geothermische Rotorua, met de bijnaam Zwavelstad, is al een belangrijke Polynesische badplaats sinds de eerste bezoekers er in het eind van de jaren 1800 neerstreken. In Maori, betekent roto meer en rua twee, maar Rotorua bestaat eigenlijk uit 18 meren – en een fantastisch roodhoutbos. Voor het beste uitzicht neemt u de kabelbaan naar Skyline Rotorua, een recreatieoord bovenop de Ngongotaha-berg.

10 november 2018

Napier, Nieuw-Zeeland 12:00-18:00 uur

Napier wordt wel het Miami Beach van het zuidelijk halfrond genoemd, in elk geval voor wat betreft de Art Deco-architectuur. Het bezit een perfecte mix van natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheid. Het historische gedeelte, dat voor het grootste deel dat in de tweede helft van de jaren ’30 gebouwd werd, nadat een zware aardbeving en daaropvolgende branden de stad in 1931 verwoestten, werd in 2007 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Locatie. Er heerst een bloeiende eet- en wijncultuur. Napier, omgeven door glooiende wijngaarden van de Hawke’s Bay wijnstreek en omzoomd door ongerepte wateren, heeft tal van culinaire innovatoren aangetrokken die de stad in de afgelopen twee decennia op de culinaire kaart gezet hebben. Natuurliefhebbers komen ook aan bod. Langs de kust gedijen kolonies Jan-van-Gents. In de stad staan Norfolk Island pijnbomen en de parken en tuinen bloeien van september tot maart (lente en zomer in Nieuw Zeeland). U kunt hier een optionele excursie boeken.

11 november 2018
Wellington, Nieuw-Zeeland 10:00-23:00 uur

De swingende, kleine hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijke puntje van het Noordereiland, wat betekent dat het beschikt over verse vis en schaaldieren en onvoorspelbaar weer. Windy Welly is zo beroemd om haar onstuimigheid dat bezoekers al snel leren om niet zonder paraplu naar buiten te gaan en meer dan gebruikelijk over het weer praten. Politiek is ook een geliefd thema, met overheidsmedewerkers die zich druk rond de Beehive bewegen, zoals het bijzondere parlementsgebouw ook wel genoemd wordt. Wellington staat ook bekend om haar cultuur en keuken. Lekkerbekken worden verwend met een ruime keuze uit koffiebranderijen, lokale bierbrouwerijen, innovatieve chef-koks en ambachtelijke markten. Het is ook een fijne stad om te wandelen of een fiets- of trektocht te maken, met een compacte historische stadskern, omgeven door groene heuvels. Optionele excursie: Panoramische rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de zuidelijkste hoofdstad van de wereld. Vanaf de pier rijdt u langs de attractieve Oriental Bay naar Mount Victoria, waar u weidse uitzichten hebt over de stad en de haven. Dichtbij is een gedenkplaats voor admiraal Byrd, de beroemde ontdekkingsreiziger van Antarctica. Ook bezoekt u Lambton Quay, in het centrum van Wellington’s belangrijkste zaken- en winkelwijk. Vervolgens gaat u aan boord van de kabelbaan voor een ritje tot aan Kelburn, waar u uw touringcar zult aantreffen voor een korte rit naar de Botanische tuinen. In de buurt ziet u de parlementsgebouwen die worden gedomineerd door de unieke architectuur van de Beehive. En ook één van de grootste houten structuren ter wereld: Government Building. Bij de oude St Paul’s kerk ziet u één van de mooiste voorbeelden van koloniale Gotische architectuur van Nieuw-Zeeland. Het is ontworpen door dominee Frederik Thatcher, werd in 1866 voltooid en bestaat volledig uit inheemse houtsoorten.

12 november 2018
Picton, Nieuw-Zeeland 08:00-15:00 uur

De kleine en schilderachtige havenstad Picton bevindt zich op de noordoostelijke punt van het Zuidereiland, slechts 29 kilometers ten noorden van Bleiheim en 109 kilometer ten oosten van Nelson. Het is uw startpunt voor uw verkenning van de Marlborough-regio. De toegangspoort aan de kust (met veerdiensten naar het Noordereiland) verbindt de majestueuze maritieme schoonheid bekend als Queen Charlotte Sound met de weelderige wijnstreek van Marlborough, het paradijs voor liefhebbers van de Sauvignon Blanc. Hier is voldoende te zien en de natuur is prachtig. Tevens is een tour naar één van de wijnproducenten interessant. Vergeet ook de kleine havenstad Picton (met een bevolking van 400 inwoners) zelf niet, met zijn typische cafés, winkels en musea.

13 november 2018
Akaroa (Christchurch), Nieuw-Zeeland 08:00-19:00 uur

Akaroa heeft een bijzondere Europese flair, die opvallend afsteekt tegen de Maori-voorvaderen en Britse koloniale geschiedenis, en is de enige stad in Nieuw-Zeeland die oorspronkelijk werd gesticht door de Fransen en de oudste Europese nederzetting is op het Zuidereiland. De eerste Franse kolonisten kwamen hier in 1840 aan, maar ontdekten al snel dat de Britten het land overheersten sinds het Verdrag van Waitangi. Toch bleven de Fransen en lieten er hun sporen achter. De uitgestrekte haven van Akaroa ligt aan het schiereiland Banks, circa 80 kilometer ten zuiden van Christchurch, in de schaduw van de krater van een uitgedoofde vulkaan. De baaien die het dorp omringen hebben een bijzondere fauna, waaronder de grootste kolonie pinguïns van Nieuw-Zeelands hoofdeiland. Bovendien is het de enige natuurlijke habitat van de Hector-dolfijn, de kleinste en zeldzaamste van de zoogdieren. De vulkanische geschiedenis van de regio heeft ook gezorgd voor dramatische geologische formaties, boerderijen en oogverblindend blauwe wateren. Wanneer u in het pittoreske stadje blijft, kunt u de koloniale architectuur bewonderen, van de door de Fransen geïnspireerde en door Kiwi’s gemaakte kazen en wijnen genieten, en u laten inspireren door het prachtige landschap. U kunt één van de optionele excursies boeken naar Christchurch of in de omgeving van Akaroa. Optionele excursie: Naar het Midden der Aarde en de Lord of the Rings filmlocatie Ga mee op reis naar de verafgelegen en mooie Mt Potts High Country Station, een boerderij in het adembenemende zuidelijke gebergte van Nieuw-Zeeland. U bezoekt één van de prachtigste en meest herkenbare Lord of the Rings locaties-Edoras. Uw lokale gids zal u in de loop van de dag voorzien van onderhoudend en informatief commentaar op alle aspecten van Christchurch, Canterbury en de locatie waar opnames zijn gemaakt voor de film Lord of the Rings. Maar u hoeft geen fan van Lord of the Rings te zijn om te genieten van deze mooie excursie. Maak een reis door het schilderachtige boerenland van de Canterbury Plains naar de adembenemende kloof en het landelijke dorp Rakaia. Na een stop voor koffie of thee reist u landinwaarts naar het hart van het zuidelijke gebergte. U stopt bij het meer Clearwater, een spectaculair bergmeer met adembenemend uitzicht over het meer op het zuidelijke gebergte. Daarna gaan we naar Mt Potts Station, het thuis van Edoras, waar u uit eerste hand ervaart waarom deze afgelegen en mooie locatie werd gekozen voor filmopnames van de epische trilogie Lord of the Rings. Deze regio staat symbool voor de natuurlijke, ongerepte schoonheid van het hoge land met zijn sprankelende heldere meren, glinsterende blauwe rivieren, ruige bergketens en frisse zuivere berglucht. Lunch is inbegrepen.

14 november 2018
Port Chalmers (Dunedin), Nieuw-Zeeland 08:00-18:00 uur

Veel van Nieuw Zeeland voelt als Engeland. Maar er zijn een aantal uitzonderingen zoals de stad Akaroa, een voormalige Franse nederzetting, en de opvallend Schotse stad Dunedin, vernoemd naar de Schots-Keltische naam voor Edinburgh. Nadat Dunedin was gesticht in 1848, probeerde de stadhouder Charles Kettle het nieuwe stadspatroon van Edinburgh op te leggen aan de groeiende stad. Maar het heuvelachtige landschap van het schiereiland Otago bleek een uitdaging, met als bewijs dat Dunedin één van de steilste straten ter wereld heeft (Baldwin Street). De vulkanische resten rond de haven zorgen voor een indrukwekkende achtergrond. Dunedin’s belang tijdens de goudkoorts in de late 19 eeuw heeft geresulteerd in vele grote Victoriaanse en Edwardiaanse gebouwen. Dankzij de prachtige universiteit van Otago (de oudste van het land), is er een grote studentenpopulatie die de stad levendig en modern houdt. Maar Dunedin’s erfgoed wordt altijd trots getoond: Het prachtige Dunedin Railway Station en Larnach Castle zijn hersteld in hun volle glorie en het fascinerende Toitu Otago Settlers Museum biedt een kijkje in het leven van de inwoners van vroeger. Langs het schiereiland Otago buiten de stad liggen mooie stranden waar zeldzame vogels (zoals de koningsalbatros) voorkomen alsmede geeloogpinguïn. U kunt hier één van de optionele excursies boeken.

15 november 2018 Cruisen door het Fjordland National Park.

U vaart vandaag door o.a. Doubtful Sound en Milford Sound. Twee prachtige fjorden met metershoge watervallen en diep uitgesnede rotsformaties.

16 & 17 november 2018
Geniet van twee cruisedagen op zee. Even bijkomen van alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

18 november 2018
Hobart (Tasmanië), Australië 08:00-23:00 uur

Het kleine Australische eiland bezit fantastische landschappen, oerbossen en bijzondere lokale producten. Hobart, de leuke hoofdstad van het eiland, heerst over al deze goedheid. Hoewel het door de afgelegen locatie eens een provinciale uitstraling had, is het in de afgelopen jaren volledig tot ontplooiing gekomen. Het heeft één van ‘s werelds beste musea op het gebied van hedendaagse kunst, bruisende markten en een kosmopolitische eetcultuur. Het is een mooie plaats, met een natuurlijk havendecor en de ruige Mount Wellington op de achtergrond. Optionele excursie: Port Arthur Op ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Hobart ligt Port Arthur, met z’n historisch gevangiscomplex. Meer dan 60 gebouwen herinneren aan de periode dat Australië door de Britten als locatie voor gevangenen werd gebruikt. Indertijd was Port Arthur zelfs de meest meedogenloze gevangenis van het hele Britse rijk!

19 november 2018
Dag op zee

20 november 2018
Melbourne, Australië 08:00-18:30 uur

Vandaag bezoeken we Melbourne. In Melbourne, de Europees aandoende hoofdstad van Victoria, wonen ruim 3,5 miljoen mensen, maar is het zo relaxed dat u nauwelijks het idee hebt in een wereldstad te zijn. Dankzij het drukke culturele leven, de bruisende rooftopbars, de heerlijke koffie, de groene parken en de ontspannen Australische sfeer heeft Melbourne zich al meerdere keren de meeste leefbare stad ter wereld mogen noemen! Melbourne wordt ook vaak de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië genoemd. De stad dankt die titel onder meer aan de beroemde straatkunst.

21 november 2018
Dag op zee

Vandaag kunt u rustig bijkomen van de vele indrukken die u de afgelopen dagen al heeft opgedaan.

22 november 2018

Sydney, Australië aankomst 07:00 uur

Na het ontbijt is de ontscheping en maakt u vandaag kennis met Sydney. Tijdens de excursie bezoekt u o.a. het bekende Bondi Beach, Darling Harbour, Barangaroo en de historische rotsen van Sydney. In het wereldberoemde Opera House krijgen we een privé rondleiding met aansluitend een lunch (inbegrepen). Na deze lunch wordt u bij uw hotel gebracht en heeft u de avond ter vrije besteding. Het hotel ligt in de binnenstad en binnen loopafstand zijn meerdere restaurants en barretjes te vinden.
23 november 2018

Na het ontbijt heeft u deze hele dag ter vrije besteding. Optionele excursie: de Blue Mountains. Dit is een gebergte in Nieuw-Zuid-Wales, Australië nabij Sydney. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar dat deze bergen “de Blauwe Bergen” heten. Het uitzicht over deze Australische bergen met zijn inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. Deze enorme “wildernis” behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Meer dan 92 verschillende soorten eucalyptus bomen zijn vertegenwoordigd in Blue Mountains National Park. Een belangrijke rotsformatie is te zien bij Echo Point. Volgens overleveringen van de Aboriginals zijn hier drie zussen (Meehni, Wimlah en Gunnedoo) versteend. De drie uitstekende rotspunten worden dan ook The Three Sisters genoemd.

24 november 2018
Sydney/ Ayers Rock

Vandaag gaan we naar de echte outback van dit geweldige continent. Na het ontbijt hebben we een transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Uluru, vlakbij Ayers Rock, de karakteristieke rode rotsformatie midden in de ruige woestijn. Voor de lokale Aboriginals, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. De rots is verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa, ook bekend als Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa. Verschillende kleine spelonken worden geassocieerd met holen, gegraven door mythologische mollen. Zo vormt de rots als het ware een bijbel voor de Anangu, die geen schrift hadden om hun mythologie op te schrijven. Er zijn verschillende heilige plekken rondom de rots die een speciale rol spelen bij mannen- of vrouwenrituelen. Eén van de meest bijzondere verschijnselen voor de bezoekers hier zijn de zonsopgang en zonsondergang. Door de steeds verschillende invalshoek van het licht lijkt de rots van kleur te veranderen, van geel tot donkerbruin. Na de vliegreis naar Uluru, hebben we een transfer naar het hotel. Na de lunch (niet inbegrepen) vertrekken we richting Ayers Rock, waar de gids vertelt over de heilige onderdelen van de rotsformatie en over het leven en de geschiedenis van de Anangu, de oorspronkelijke bewoners. We genieten van de zonsondergang en dineren ter plaatse ‘in the open’, zittend in het ruige landschap met uitzicht op de steeds verkleurende rotsen.

25 november 2018
Ayers Rock naar Cairns

Na de overnachting staan we weer vroeg op om ook van de zonsopgang te genieten, die garant staat voor weer een heel andere beleving dan de zonsondergang. Hierna keert u terug bij uw hotel voor het ontbijt en nadat u bent uitgecheckt bezoeken we de kata-Tjuta. Een rotsformatie die onlosmakelijk verbonden is met de Ayers Rock. Hierna wordt u naar de luchthaven gebracht voor onze vliegreis naar Cairns, gelegen in het Noordoosten van de provincie Queensland. De stad werd in 1876 gesticht om de mijnwerkers (die goud zochten in de omgeving) onderdak te bieden. De toekomst van Cairns was echter veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regewoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwprodukten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden. Na aankomst transfer naar ons hotel, we verblijven hier drie nachten. Avond ter vrije besteding.

26 november 2018
Cairns, Australië

Vandaag maken we kennis met het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld dat uit bijna 3000 kleinere koraalriffen bestaat en 900 eilanden. Het gebied heeft een adembenemende schoonheid, ook voor reizigers die niet komen om er te snorkelen of duiken. Om kennis te maken met dit werelderfgoed maken we vandaag een uitgebreide 5-uur durende boottocht. Eenmaal aangekomen bij het koraalrif kunt u hier snorkelen en/of met een semi-onderzeeboot het rif bewonderen.De lunch wordt aan boord verzorgd en is inclusief. Aan het einde van de middag arriveren we weer bij ons hotel.

27 november 2018
Cairns

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding.

Optionele dag-excursie: Kuranda skyrail en treinreis door het Kuranda regenwoud. Het regenwoud om Kuranda was gedurende 10.000 jaar de woonomgeving van het Djabugay-volk. Europeanen begonnen het gebied te verkennen in de 19e eeuw. In 1887 werd begonnen met de aanleg van de, nu beroemde, spoorlijn van Cairns naar Herberton. De spoorlijn bereikte Kuranda in 1891. Het huidige station is gebouwd in 1915. Tijdens deze excursie maakt u een tocht met de Kuranda Scenic Railway en de Kuranda skyrail (kabelbaan) boven het tropische regenwoud. Onderweg hebt u een schitterend uitzicht op de watervallen van Barron. Bezoek aan het dorpje Kuranda, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen of een bezoek aan de markt kunt brengen. Tevens bezoekt u de Kuranda Koala Gardens, waar u een koalabeertje kunt knuffelen. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw hotel. Avond ter vrije besteding.

28 november 2018
Cairns naar Sydney

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Sydney. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht voor 1 overnachting. De middag heeft u ter vrije besteding.

29 november 2018
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam met overstap in Singapore.

30 november 2018
Aankomst in Amsterdam

ms Noordam

Het ms Noordam bezit kunst van museumkwaliteit zoals een oliverfschilderij van de stad utrecht maar ook moderne kunst zoals fotoseries van B.B. King. Aan boord kunt u genieten van de vele faciteliteiten die Holland America Line u te bieden heeft. Zo kunt u kookshows maar ook actieve workshops bijwonen. Neem een Spa behandeling of probeer de allernieuwste cardio en gewichtsmachines uit. Het kan allemaal! Voor entertainment bent u op het ms Noordam ook op het goede adres. Neem een drankje en geniet van de fantastische acts in de B.B. King’s Blues Club met de beste bands.

Klik op de afbeelding voor een volledige dekkenplattegrond.

Reissom en beschikbaarheid

Categoriehut

Binnenhut L

Binnenhut K

Binnenhut J

Buitenhut HH *

Buitenhut G

Buitenhut F

Buitenhut E

Buitenhut DD

Buitenhut D

Buitenhut C

Reissom bij 2-persoonsbezetting

€ 6.995 p.p.

€ 7.199 p.p.

€ 7.299 p.p.

€ 6.195 p.p.

€ 7.450 p.p.

€ 7.495 p.p.

€ 7.550 p.p.

€ 7.595 p.p.

€ 7.650 p.p.

Reissom bij 1-persoonsbezetting

€ 8.915 p.p.

€ 8.955 p.p.

€ 8.955 p.p.

€ 9.365 p.p.

€ 9.445 p.p.

€ 9.525 p.p.

€ 9.605 p.p.

€ 9.685 p.p.

*

Balkonhut VD

Balkonhut VC

Balkonhut VB

Balkonhut VA

Suite SY & SZ

Suite SS

Suite SC

Suite SB

Suite SA

€ 7.695 p.p.

€ 7.795 p.p.

€ 7.875 p.p.

€ 8.115 p.p.

€ 8.695 p.p.

€ 8.975 p.p.

€ 9.995 p.p.

€ 10.395 p.p.

€ 10.795 p.p.

€ 9.827 p.p.

€ 9.947 p.p.

€ 10.067 p.p.

op aanvraag

op aanvraag

op aanvraag

op aanvraag

op aanvraag

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Auckland/Sydney v.v. met Singapore Airlines in economy class
 • 2 hotelovernachtingen in Auckland
 • Halve dag excursie Auckland met lunch in SkyTower
 • 15-Daagse cruise op basis van volpensioen
 • 8-Daagse landarrangement door het achterland in Australië
 • 3 Hotelovernachtingen in Sydney op basis van logies/ontbijt
 • Citytour Sydney met o.a. bezoek aan het Opera House met lunch
 • 1 Hotelovernachting in Ayers Rock op basis van logies/ontbijt
 • Excursie naar Ayers Rock en Kata-Tjuta
 • Field of light diner
 • 3 Hotelovernachtingen in Cairns op basis van logies/ontbijt
 • Dagexcursie per catamaran naar Great Barrier Reef
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Visum voor Australië
 • Nederlandstalige reisbegeleiding bij minimaal 15 deelnemers

Niet inbegrepen

 • Fooien ( US$ 13,50/US$ 15,00 p.p.p.d aan boord te voldoen)
 • Optionele excursies
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering

Faciliteiten

 • Buffetrestaurant
 • Kaart- en spelletjeskamer
 • Bars
 • Klik hier
 • Theater
 • Bibliotheek
 • Klik hier
 • Discotheek
 • Casino
 • Fotograaf
 • Wasservice
 • Internetcafe
 • Sportveld
 • Fitnessruimte

Singapore Airlines (intercontinentaal)
Bagage om in te checken:
Maximaal 1 koffer per persoon met een gewicht tot maximaal 30 kilo
Afmeting 200 x 75 x 80 cm (l x b x h)
Handbagage:
Daarnaast mag u per persoon 1 stuk handbagage meenemen met een maximum gewicht van 7 kilo. De som van deze koffer (lengte + breedte + hoogte) mag niet meer zijn dan 115 cm.

Tijdens het landarrangement in Australië verblijft u bij aanvang en tegen het einde in hetzelfde hotel in Sydney. U kunt een gedeelte van uw bagage tijdelijk (kostenloos) in opslag achterlaten in dit hotel. Zo hoeft u tijdens het landarrangement niet met alle bagage op reis te gaan en zo kunt u toch voldoen aan het maximale bagagegewicht  van 23 kilo per koffer dat u incheckt.

Bagage

Tijdens deze cruisetour vliegen we met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Intercontinentaal naar Auckland en retour vanaf Sydney vliegen we met Singapore Airlines. Tijdens het landarrangement in Australië vliegen we van Sydney naar Ayers Rock met Virgin Atlantic en van Ayers Rock naar Cairns en van Cairns naar Sydney met Quantas. Deze luchtvaartmaatschappijen kennen verschillende regels m.b.t. de bagage.
Hieronder geven wij u de richtlijnen m.b.t. de bagage die gratis kan worden ingecheckt in de economy class. Voor Business Class gelden afwijkende regels.

Virgin Atlantic & Quantas (binnenlandse vluchten Australië)
Bagage om in te checken:
Maximaal 1 koffer per persoon met een gewicht tot maximaal 23 kilo
Maximale afmetingen: 90 x 75 x 43 cm (lxbxh)
Handbagage:
Daarnaast mag u per persoon 1 stuk handbagage meenemen met een maximum gewicht van 7 kilo. De som van deze koffer (lengte + breedte + hoogte) mag niet meer zijn dan 105 cm.

Beste reistijd voor Australië en Nieuw-Zeeland

In het binnenland van Australië valt vrij weinig regen. De zomertemperatuur is hoog en in de winter kan het ‘s nachts vriezen. De beste reistijd is tussen april en juni en tussen oktober en november. Nieuw-Zeeland kan het hele jaar bezocht worden. van maart t/m mei zijn de maanden het droogst. Het klimaat in Nieuw-Zeeland kan vergeleken worden met het klimaat in West-Europa. De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die in Nederland. Het is zomer van december t/m februari en winter van juni t/m augustus.

Benieuwd naar de reisverhalen van voorgaande begeleide cruisetours naar Australië en Nieuw-Zeeland?

Beleef de perfecte vakantie met Dock C Cruisepartners

Uw specialist en adviseur in cruisevakanties

Bel ons voor al uw vragen of maak een afspraak en kom geheel vrijblijvend langs op ons kantoor in Amersfoort.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van de beste cruisedeals. U ontvang € 25 korting op uw eerste boeking!

* verplicht veld
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven

Delen

Deel dit met je vrienden