Cruises naar de Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden is een prachtig deel van de wereld om te ontdekken, zowel boven- als onderwater. Van haaien tot schildpadden en zeeleeuwen, alles is gemakkelijk te bezichtigen op deze unieke plek. Op de Galapagos eilanden komen zelfs pinguïns voor, het is dan ook de enige warme plek ter wereld waar een pinguïn soort leeft. Helaas maakt dit de Galapagos-pinguïn ook gelijk de meest bedreigde pinguïnsoort ter wereld.

Flora & Fauna

De Galapagos is een unieke plaats op de wereld. De eilandengroep is slechts enkele miljoenen jaren oud en is ontstaan uit vulkanen. Alle dieren die op dit moment op de Galapagos leven zijn daar ‘gestrand’. Leguanen hebben maanden op drijfhout op de oceaan gedobberd en de schildpadden zijn meegekomen als vers vlees voor de vele schepen die hier vroeger voeren. Veel dieren zijn in de tussentijd geëvolueerd om op de Galapagos te kunnen overleven. Zo leven leguanen onderwater en hebben sommige vogels hun vleugels verloren.

Charles Darwin heeft in 1835 een groot onderzoek gedaan naar deze eilandengroep waarop zijn evolutietheorie is gebaseerd. Sinds 1978 staan de Galapagoseilanden op de UNESCO werelderfgoedlijst en dit zult u begrijpen las u deze schitterende natuur zult zien.

Steden en havens

De meeste cruises naar de Galapagos Eilanden vertrekken vanuit San Juan, Baltra of San Cristobal. De bekendste havens tijdens een cruise naar de Galapagos Eilanden zijn San Salvador, Punta Vicente-Roca, Las Bachas en Puerto Ayora.

De beste reistijd

De Galapagoseilanden zijn het hele jaar door een droombestemming waarbij elke periode zijn eigen bijzonderheden heeft. Of het nou jonge zeehonden of schildpadden zijn, walvissen en dolfijnen of zeevogels die hun jongen verzorgen. Er is altijd iets wat een bepaalde reisperiode bijzonder maakt. De volgende maanden springen er het meeste uit.

December staat in het teken van het broedseizoen. De eerste jonge albatrossen vliegen uit en de groeiende rode ‘zakken’ zijn te zien bij de mannelijke fregatvogels op Genovesa. In januari start het regenseizoen, waardoor de water- en luchttemperaturen beginnen te stijgen. Volwassen zee-leguanen krijgen nu felle kleuren op Española, de perfecte tijd om te gaan snorkelen! September is het hoogtepunt van het koude Garúa seizoen. Veel dieren zijn nu erg acties zoals de wel bekende Galapagos pinguïns op Bartolomé. De mannelijke zeeleeuwen blaffen en vechten veel, een echt spektakel om te zien!

De mooiste cruises naar de Galapagos eilanden

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar de Galapagos eilanden. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.

image_pdfimage_print