Noorse Fjorden cruises

Cruises naar de Noorse Fjorden

Noorwegen

Steile bergwanden die loodrecht uit het water omhoog rijzen, spetterende watervallen en pittoreske dorpjes met kleurige huisjes. Tijdens een cruise naar de Noorse Fjorden maakt u kennis met één van de mooiste natuurlandschappen ter wereld. Vaart u in de zomer naar de Noordkaap dan bezoekt u de noordelijkste stad van Europa: Honningsvåg. In de winter zijn de dagen hier kort en bestaat de kans dat u het magische noorderlicht spot, terwijl in de zomer de zon 77 dagen niet achter de horizon verdwijnt!

Bergen

Tegen de steile berghellingen aangeplakt ligt Bergen, de tweede stad van Noorwegen. Dit is de ‘toegangspoort tot de fjorden’ dat met haar kleurrijke houten huizen, musea en restaurantjes een fijne stad voor fijnproevers en cultuurliefhebbers. De smalle straatjes met historische huizen en winkeltjes geven de eeuwenlange geschiedenis van de stad weer. Neem een kijkje op de beroemde hanzekade Bryggen; deze fotogenieke handelsplaats staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ålesund

Met het bekende Geirangerfjord op een steenworp afstand, ligt Ålesund in één van de meest toeristische regio’s van Noorwegen. Kleurige huizen sieren het idyllische vissersplaatsje, zodat u het plaatsje zelfs per kajak kunt verkennen. Wie alle 418 treden naar het uitzichtpunt van Mount Aksla trotseert, wacht een geweldig uitzicht over de stad.

Lofoten

In de Noordelijke IJszee liggen de Lofoten: tal van kleine eilandjes afgewisseld met wat grotere. Massale toeristenhotels en faciliteiten ontbreken hier en dat wil de lokale bevolking graag zo houden. Helder water, gele zandstranden en steile bergen wisselen elkaar af. Dankzij het mooie samenspel van wolken en licht is het ruige gebied erg geliefd bij schilders en fotografen.

Trondheim

De kleine stad Trondheim kunt u prima te voet verkennen. Wandel via de beroemde Gamele Bybru naar het oude centrum, neem een kijkje (en een hapje) op de foodhal Mathall Trondheim en proef van de vissoep in het nostalgische café Baklandet Skydsstation. Cultuur is er ook volop in Trondheim. Het telt tal van musea zoals het Joodse Museum en het Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Ook de moeite waard is de imposante Nidaros-domkerk, dat wordt beschouwd als de belangrijkste kerk in Noorwegen.

De Noordkaap

De Noordkaap is het meest noordelijke deel van het Europese continent, een ruig landschap met vlaktes, bossen en de fantastische fjorden. Vanaf de 307 meter hoge steile rots hebt u een indrukwekkend uitzicht over de Barentszzee.
Als het helder weer is, heeft u vanaf de Noordkaap een bijzonder zicht op de Knivskjelodden. Doordat de weersomstandigheden vaak niet ideaal zijn is de grote globe boven op de Noordkaap een herkenningspunt geworden voor op foto’s.

Noorderlicht

De heldere sterrenhemel in Noorwegen is iedere avond weer een prachtig gezicht. De met sneeuw bedekte bergen en ongerepte winterlandschappen vormen in de wintermaanden (november, december en januari) het ultieme achtergronddecor voor het fenomeen dat het Noorderlicht heet. En hoe verder we naar het noorden varen, hoe groter de kans wordt dat u dit natuurwonder met eigen ogen ziet!

De mooiste cruises naar de Noorse Fjorden

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar de Noorse Fjorden. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.