Cruises door het Panamakanaal

Het Panamakanaal

Varen door het Panamakanaal is een belevenis op zich. Tijdens deze cruise maakt u kennis met dit vernuftig staaltje techniek. Binnen een halve dag verruilt u de Atlantische Oceaan voor de Grote Oceaan en overbrugt het schip door middel van drie sluizen maar liefs 26 meter hoogteverschil. Daarnaast komt u tijdens deze cruise langs prachtige bestemmingen als Aruba, Curaçao en Cartagena in Colombia.

Miami

Neon, pastelkleurige life guard huisjes langs het witte zandstrand, Cubaanse sigaren en art-deco. Welcome to Miami! Uw vakantie begint in Miami waar u voorafgaand aan uw cruise in een hotel verblijft. U kunt er ook voor kiezen om uw cruise te verlengen met een verblijf in deze bruisende stad waar het fijn toeven is aan het hippe South Beach of in levendig Little Havana. Vervolgens stapt u in Fort Lauderdale aan boord voor uw cruise naar het Panamakanaal.

Oranjestad

In Oranjestad, de hoofdstad van het winderige eiland Aruba, kunt u goed winkelen. Bewonder de koloniale architectuur in de Wilhelminastraat, wandel langs de Bibliotheek en bekijk de oude protestantse kerk dat in Arubaanse stijl is gebouwd. Hét symbool van Aruba is de Natural Bridge, een door de zee uitgesleten brug in de rotsen. Tip: in het Aruba Aloë Museum en Fabriek komt u alles te weten over de helende wonderplant Aloë Vera.

Willemstad

Oudhollandse koopmanshuizen, de kleurrijke drijvende markt en een groot aantal historische bezienswaardigheden kenmerken Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Zoals het postmuseum bijvoorbeeld, dat zich in het oudste huis van de stad bevindt. Het opvallende, geel geverfde Fort Amsterdam is het grootste fort van het eiland. Binnen het fort vindt u onder andere een museum met een kleine collectie religieuze kunst.

Cartagena

De straten van Cartagena (Colombia) zijn een plaatje om te zien met de felgekleurde huizen van knalrood tot kanariegeel. Het historische centrum is de grootste bezienswaardigheid van de stad en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het bestaat uit drie wijken: El Centro, San Diego en Getsemani waarvan El Centro het drukste is. Hier bevinden zich mooie pleintjes en de fotogenieke kathedraal. Vooral in de namiddag is het heerlijk slenteren door de straatjes en genieten van straatmuzikanten en dansers.

Panamakanaal

Het Panamakanaal is het hoogtepunt van deze cruise! Met een lengte van 81 km en een hoogteverschil van 26 meter is het een bestemming op zich. Tijdens onze 8 tot 10 uur durende excursie vaart u door dit ingenieuze kanaal en de sluizen (Pedro Miguel en Miraflores). Het schip wordt op zijn plaats gehouden door locomotieven naast het kanaal. De woorden ‘A man, a plan, a canal: Panama!’, hebben na deze cruise een andere betekenis.

Gatunmeer

Eén van de meest opwindende ervaringen van een cruise door het Panamakanaal is wanneer het schip tot 26 meter boven zeeniveau wordt gebracht om het hoge Gatunmeer te bereiken. Om vervolgens weer met behulp van de zwaartekracht naar beneden te keren. U vaart over het prachtige Gatunmeer, terwijl u met de jungle bedekte heuvels bewondert.

Puerto Limon

Een lange rij palmbomen siert het Parque Vargas in de drukke havenstad Puerto Limon in Costa Rica. De stad wordt voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis voor excursies naar Isla Uvita en het Veragua Rainforest. Met een bootje kunt u Isla Uvita bezoeken, het eiland waar Columbus in 1502 aanmeerde. Het Veragua Rainforest is geliefd vanwege een tour die u kunt maken in een soort open kabelbaan hoog boven de boomtoppen.

“A man, a plan, a canal”

Het 81 km lange Panamakanaal in Panama verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan. Voordat het Panamakanaal was aangelegd, was het een enorme onderneming om vanaf New York aan de oostkust van de Verenigde Staten naar San Francisco aan de westkust te varen. Daarvoor moest men rond het beruchte Kaap Hoorn varen, een tocht van een maand over zo’n 21.000 km. Met de komst van het Panamakanaal werd dit ingekort tot 9500 km. De aanleg van het Panamakanaal startte in 1907 en duurde in totaal 7 jaar. Hoewel het Panamakanaal in 1914 gereed was, duurde het vanwege de Eerste Wereldoorlog nog tot 1920 voordat het intensief in gebruik werd genomen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Panama is van december tot en met april, tijdens het droge seizoen. Hoewel het van april tot en met november regenseizoen is, is Panama vanwege de groene natuur ook dan prachtig om te bezoeken. In september en oktober valt de meeste regen in Panama. De warmste maanden zijn februari tot en met mei met een gemiddelde maximumtemperatuur van 32 graden.

De mooiste cruises naar het Panamakanaal

Dock C CruisePartners biedt diverse cruises naar het Panamakanaal. Bekijk hieronder de mooiste cruises van het moment! Kunt u niet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte reis.

image_pdfimage_print