Alaska

Alaska is een indrukwekkend cruisegebied waar u eens in uw leven geweest moet zijn! Een prachtig gebied met fascinerende flora en fauna, majestueuze gletsjers en hoge bergen! Bekijk onze begeleide cruisetour naar Alaska of kies voor een individuele cruisereis.

Leuke weetjes over Alaska

  1. Van de 20 hoogste bergen in Amerika bevinden zich er 17 in Alaska.
  2.  In Alaska zijn er circa 100.000 gletsjers, meer dan waar ook ter wereld!
  3.  In Alaska zijn meer dan 70 actieve vulkanen.

    4. De vlag van Alaska bestaat uit de zeven kleine sterren van het sterrenbeeld de Grote Beer en de grote Poolster.

Aanleghavens

Tijdens een cruise naar Alaska komt u op diverse bestemmingen met een fascinerende geschiedenis. De cruises langs de kust van Alaska behoren tot de  mooiste vaarroutes ter wereld! Zo legt u aan in de pittoreske plaatsen Juneau, Skagway en Ketchikan. U verkent de bijzondere kusten en vele andere hoogtepunten van Alaska. U vaart via de Outside Passage of de Inside Passage.

Beste reistijd

De beste reistijd om Alaska te bezoeken loopt van mei t/m september. Het hoogseizoen is tijdens de maanden juli en augustus. Dan zijn de dagen het langst en qua temperatuur is het dan ook het warmst, maar dan is het ook drukker qua toerisme. In het voor- en najaar zijn de temperaturen iets aangenamer en de natuur is op haar mooist. In deze tijd zijn er minder toeristen.
Het voorjaar kenmerkt zich door vaak drogere dagen, de ontluikende natuur met de besneeuwde bergtoppen aan de horizon. Het najaar kent zonnige herfstdagen met stralend blauwe luchten en de natuur verkleurt tot de mooiste tinten rood en geel. Het toeristenseizoen is nagenoeg voorbij en dit is daarom een uitstekende periode om dit bijzondere deel van de wereld te ontdekken.

Flora en Fauna

Tijdens uw cruise naar Alaska maakt u kennis met diverse landschappen en ontdekt u unieke wilde diersoorten. Het is zelfs mogelijk om een beer van dichtbij te spotten of walvissen te zien zwemmen! De prachtige gebieden met fjorden en gletsjers kunt u bezichtigen tijdens de excursies die georganiseerd worden door de rederij.

Delen

Deel dit met je vrienden