Antarctica expeditiecruise Seabourn & OceanWide Expeditions

Vertrek: diverse afvaarten

 

Antarctica is een bijzondere bestemming om ‘once in a lifetime’ te bezoeken. Twee dagen varen zijn er voor nodig, om de Drake Passage over te steken naar het Antarctisch schiereiland. Daar wacht u een bijzondere, witte wereld. IJsschotsen, gletsjers en kiezelstranden zijn de basis. Maar het bijzondere is de bijzondere fauna, die u er zult aantreffen.

Seabourn & Oceanwide Expeditons

Dit gebied is een Nationaal Park, waar strenge gedragsregels voor alle bezoekers gelden. Niet voor niets gaat op elk schip, dat geoorloofd is bezoeken aan land te doen, een expeditieteam. De leden van dit team weten alles over de natuur en het dierenleven in Antarctica en zullen ter voorbereiding op uw bezoek diverse lezingen verzorgen. Het expeditieteam zorgt eveneens voor de ‘landings’ per Zodiac als u eenmaal op Antarctica bent. Dit is uw unieke kans de natuur van dichtbij te bekijken.

Wildlife, fjorden en gletsjers

Er zijn vele hoogtepunten op Antarctica en de bezoeken zijn alle weersafhankelijk. Onderweg naar het “Hoge Antarctica” passeert u de Melchior eilanden en vaart u tussen Brabant en Anvers eiland door het Schollaert kanaal. Op Cuverville Island, een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland, leven diverse kolonies stormbandpinguïns en verschillende soorten zeehonden. Als u per zodiac op Danco eiland aan land gaat, zult u de kinband pinguïns en ook verschillende soorten zeehonden kunnen zien. In Neko Harbour krijgt u de gelegenheid om voet aan land te zetten in een prachtige omgeving van een enorme gletsjer. In Paradise Bay, met zijn talloze ijsbergen en diepe uitgesneden fjorden, krijgt u de gelegenheid om met de zodiac tussen de ijsschotsen te varen, die in leur variëren van spierwit tot diepblauw. In deze baai heeft u een goede kans om de bultrug en dwergvin walvissen te spotten.

Onderzoekstations

In de buurt van het Neymayer kanaal bevinden zich diverse onderzoeksstations, waar soms een bezoek gebracht kan worden. Dit geldt tevens voor het postkantoor Port Lockroy op Goudier Island.

Combineer Antarctica met Buenos Aires of Santiago de Chile

Een cruise naar Antarctica kan doorgaans prima gecombineerd worden met een bezoek aan de flamboyante stad Buenos Aires en soms met Santiago de Chile. Indien uw schip vanuit Ushuaia vertrekt, is een bezoek aan Vuurland en het “Einde der Wereld’’ een must.

Private DockC

Private DockC werkt helemaal op maat en geeft u een persoonlijk advies. Dat betekent dat wij samen met u de cruise selecteren, die het beste bij u past. Kiest u voor een expeditieschip of juist voor een luxe cruiseschip met alle comfort en een suite met eigen balkon om op elk moment van het panorama te genieten? Wij vertellen u graag over de verschillen tussen deze rederijen en de routes, die de schepen varen.

Oceanwide Expeditions

Deze rederij heeft twee Nederlandse expeditieschepen, waarop 116 gasten meevaren. Door deze kleinschaligheid is er veel interactie met het expeditieteam en maakt u de mooiste excursies aan land en in de Zodiacs. De expeditieschepen zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht.

Seabourn

Het nieuwe ultraluxe schip Seabourn Quest, waarop 450 gasten mee kunnen varen, biedt prachtige routes van Santiago de Chile naar Buenos Aires of v.v. met een uitgebreid bezoek aan Antarctica. Dit is uw rederij als u een expeditie-ervaring wilt combineren met luxe accommodatie, uitstekende keuken en alle comfort van een 6 sterren schip.

Heeft u interesse in een expeditiecruise met Seabourn of Oceanwide Expeditions? Neem  dan telefonisch of per mail contact met ons op.

Uw persoonlijke cruisespecialist Private Dock C

Vast contactpersoon | Geen callcenter | Kwaliteit en Expertise

Bel of mail ons voor al uw vragen.

Delen

Deel dit met je vrienden