Australië en Nieuw-Zeeland

Tijdens een cruise naar Australië en Nieuw-Zeeland komt u in moderne wereldsteden waaronder Sydney met de grootste natuurlijke haven ter wereld waar u ook de bekende bezienswaardigheden aantreft zoals het bekende Opera House en de Harbour Bridge.Voor de kust van Queensland ligt het grootste koraalrif van de wereld, de Great Barrier Reef. Hier kunt u duiken en snorkelen en worden er verschillende activiteiten en rondvaarten georganiseerd. De stad Melbourne mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw cruise! U kunt hier bijvoorbeeld de Royal Botanic Gardens bezoeken.

Vaar door de Milford Sound en bezoek Fjordland National Park, geniet van Unesco werelderfgoed Napier en Auckland de “City of Sails”, ga aan wal in Picton en ontdek de bekende wijnstreek Marlborough. Ontdek de blauwe pinguïns en bijzondere dolfijnen in Akaroa Harbor en maak kennis de Maoricultuur in Tauranga. De overweldigende natuur en cultuur van Nieuw Zeeland zal u aangenaam verrassen!

Beste reistijd

Australië heeft meerdere klimaatzones die erg van elkaar kunnen verschillen. Het grootste deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat en het Noordeijke deel (Cairns) heeft een subtropisch klimaat. Het Zuiden en Oosten (Sydney, Melbourne en Perth) hebben een zee klimaat. Omdat Australië op het Zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld van de onze. Wanneer het hier zomer is, is het daar winter en omgekeerd. In de maanden december, januari en februari is het warm tot erg heet in Australië. Het orkaanseizoen is van januari t/m maart. In de wintermaanden juli en augustus is het warm, zonnig en droog en in het zuiden koel. Nieuw-Zeeland heeft voor het grootste deel een zeeklimaat met milde winters en warme zomers. Evenals in Australië zijn in Nieuw Zeeland de seizoenen tegenovergesteld van Nederland. De beste reistijd voor het Noord-Oosten is juni t/m november en voor het Zuid-Oosten maart of april of september t/m december. Voor de westkust is de beste reistijd januari t/m april.

Flora, Fauna en bezienswaardigheden

Australië en Nieuw-Zeeland zijn veelzijdige bestemmingen die veel te bieden hebben voor de cruisereiziger. In de wereldstad Sydney kunt u het Opera House en de Sydney Harbour Bridge bezichtigen. Voor een prachtig natuurfenomeen bent u in Cairns aan het goede adres. In Cairns kunt u het Great Barrier Reef bezichtigen. Voor duikers en snorkelaars is dit een prachtige plek! In Nieuw-Zeeland bezoekt u Auckland,  de stad die bekend staat als de City of Sails met haar prachtige stranden. Vanaf Queensland kunt u een dagtrip maken naar Milford Sound gelegen in het Fiordland National Park. Tijdens een cruise vaart u door Milford! Een ander wereldwonder is Rotorua, ook wel de Zwavelstad genoemd wordt, vanwege de doordringende zwavelgeur die hier hangt door de aanwezigheid van de  vele geisers en warmtebronnen.

Delen

Deel dit met je vrienden