Canarische Eilanden en Zuid Europa

Op een Canarische cruise ervaart u de Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan van dichtbij. Ongerepte natuur, woestijnzand, kilometers lange stranden, rotsachtige vulkanische landschappen, palmbomen, nachtleven en cultuur – de Canarische eilanden zijn rijk aan contrasten en hebben veel te bieden. De Spaanse archipel bestaat uit de eilanden Gran Canaria, La Palma, Fuerteventura, Lanzarote, El Hierro, Tenerife en La Gomera. De eilanden genieten het hele jaar door van een zeer aangename temperatuur, waardoor ze bijzonder aantrekkelijk zijn als vakantiebestemming, vooral voor spa-toeristen en mensen die ontspanning zoeken. Tijdens een cruise naar de Canarische Eilanden bezoekt u havens zoals Santa Cruz de Tenerife, Arrecife op Lanzarote, Santa Cruz de La Palma en Puerto del Rosario op Fuerteventura. Het Portugese eiland Madeira is ook vaak onderdeel van de vele cruiseroutes naar de Canarische eilanden, De stad Funchal op Madeira nodigt u uit met haar bloemenzee om te dromen en te genieten.  Funchal is vooral rond de jaarwisseling een populaire vakantiebestemming, want dan liggen ​​de meeste schepen voor het eiland en kunnen bezoekers zich vergapen aan het pompeuze vuurwerk vanaf het water. Ruwe rots landschappen, groene oerwouden, weiden, bergen, adembenemende panorama’s en eindeloze stranden vormen het landschap van de Canarische Eilanden. Bijna geen enkele andere plaats belooft een vakantie die zo’n perfectie heeft als deze hele diverse eilandengroep voor de kust van Marokko.

Beste reistijd Met de bijnaam “Islands of Eternal Spring” hebben de Canarische Eilanden bijna 3000 uur zon per jaar waardoor ze de perfecte bestemming voor het gehele jaar zijn.  In de winter is het weer prettig zacht en in de zomer aangenaam en niet te warm . De lente en herfst worden aanbevolen als reistijd om te ontsnappen aan het sombere weer in Nederland.

Havens en steden De meeste reizen beginnen in Las Palmas of Santa Cruz de Tenerife voordat ze naar Arrecife (Lanzarote), Puerto del Rosario (Fuerteventura), Funchal (Madeira) en Agadir (Marokko) gaan. Er zijn ook uitzonderlijke havens zoals San Sebastián de La Gomera, Santa Cruz de La Palma,  Puerto de la Estaca in El Hierro of zelfs verder zuidelijk Praia en Mindelo in Kaapverdië.

Delen

Deel dit met je vrienden