Caribbean

 

Witte stranden, pittoreske huisjes, wuivende palmbladen, blije mensen, veel muziek – dat is het Caribisch gebied. Wilt u niet maar één eiland in het Caribisch gebied bezoeken, maar een aantal eilanden?  Dan is een cruise voor u de juiste manier om naar het Caribisch gebied te reizen. Het Caribisch gebied strekt zich uit van de Bahama’s in het noorden tot Suriname in het zuiden, en van het westelijke Belize naar Barbados in het oosten. Het bestaat uit de Caribische Zee en de eilanden en archipels van West-Indië. Meer dan 90 procent van de individuele archipels behoren tot de Antillen. Naast witte droomstranden met kristalhelder water, heeft het Caribisch gebied ook veel te bieden voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur. Een cruise naar het Caribisch gebied laat u onderdompelen in dit speciale Caribische gevoel. Het Caribisch gebied is vernoemd naar de Spaanse veroveraars, naar de mensen van het Caribisch gebied en de mensen die op de Kleine Antillen hebben gewoond. De Caraïben of West-Indië zijn het hele jaar door een fijne vakantiebestemming met mooi weer (behalve het orkaanseizoen van juli tot november). Bijna elke rederij biedt Caribische cruises met afwisselende routes naar ieders smaak.

Beste reistijd De beste tijd om naar het Caribisch gebied te reizen is van half november tot april. Gedurende deze tijd bieden de meeste rederijen cruises in het Caribisch gebied, omdat het te koud is in andere landen in en rond Europa en het hoge noorden. Maar er  zijn ook rederijen zoals Carnival Cruise Line, die het hele jaar door het Caribisch gebied bevaren.

Steden en havens De meeste Caribische cruises vertrekken vanuit Miami, Fort Lauderdale of Port Canaveral (Orlando Cruise Port). De bekendste aanloophavens in de westelijke Caraïben zijn Cozumel, Falmouth, George Town en Roatan. De bekendste Inschepinghaven in het oosten van de Caraïben zijn Charlotte Amalie, San Juan, St. Marten, Basseterre en Nassau. De meest populaire havens in de zuidelijke Cariben zijn Dominica, Bridgetown, Castries, Willemstad en Oranjestad.

Delen

Deel dit met je vrienden