Antarctica

 

Antarctica is één van de 7 continenten op aarde. Antarctica wordt ook wel de Zuidpool genoemd met een oppervlakte van 14,2 miljoen km². Antarctica is het 5de grootste continent en neemt daarmee 10% van het landoppervlak in. De laagste temperatuur ooit gemeten is -89,2 graden! In Antarctica zijn er maar twee jaargetijden, de zomer en de winter. De helft van het jaar schijnt volop de zon boven de horizon en de andere helft van het jaar is het de hele dag donker! Het ijs op Antarctica heeft een dikte van 300 tot 600 meter. Hierdoor groeien er vrijwel geen planten. Het continent Antarctica wordt vaak bezocht vanuit Ushuaia, Argentinië. Onderweg komt u unieke landschappen tegen die u nergens anders ter wereld kunt bewonderen! Er gaan diverse cruiserederijen naar Antarctica. Zo heeft u ook de mogelijkheid om dit continent per expeditieschip te bezoeken. Tijdens uw reis naar Antarctica maakt u kennis met diverse diersoorten, waaronder pinguïns, verschillende soorten zeehonden en walvissen!

Beste reistijd

 

De beste reistijd om Antarctica te bezoeken, is tussen november en maart. Het klimaat op Antarctica is het koudste op aarde! Elke periode heeft zo zijn eigen charme. Zo begint het ijs te smelten in het voorjaar en bouwen vogels hun nesten. De temperaturen liggen dan tussen de -5 en -10 graden op het Antarctisch schiereiland en tussen de 5 en 10 graden op de Falklaneilanden. Half januari kunt u de eerste baby pinguins bezichtigen en werpen de zeehonden hun jongen. Zo is Antarctica tijdens alle seizoenen een prachtig vaargebied!

Leuke weetjes

  1. Antarctica ligt 2500 tot 3000 m boven zeespiegel.
  2. Op 1 december 1959 ondertekenden 12 landen het Verdrag van Antarctica. Deze landen houden zich bezig met wetenschappelijke onderzoeken op Antarctica.
  3. Er zijn meer dan 60 poolstations op dit continent waar ruim 30 landen onderzoek doen naar het leven op het Antarctisch schiereiland en de kust.

Delen

Deel dit met je vrienden