Zuid-Amerika

 

Zuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond, ten zuiden van Noord-Amerika en ten noorden van Antarctica. Het continent wordt in het westen door de Grote Oceaan en in het oosten door de Atlantische Oceaan begrensd. Een cruise naar Zuid-Amerika is veelzijdig en u kunt diverse bestemmingen aandoen, waaronder Colombia, Peru, Chili, Argentinië en Brazilië. Voor de liefhebbers van natuur raden wij een cruise naar Patagonië aan waar u kunt genieten van de prachtige flora en fauna. U kunt er ook voor kiezen om een cruise langs de Amazone te maken. U kunt een Zuid-Amerika cruise ook combineren met een Transatlantische of Caribbean cruise (inclusief het Panamakanaal).

 

Beste reistijd

 

Zuid-Amerika ligt voor een deel in een warme of tropische zone en voor een deel in een gematigde zone. Vrijwel alle klimaatzones (van tropisch regenklimaat tot polair toendra klimaat) komen voor in Zuid-Amerika.

 

Steden en havens

 

De meeste Zuid-Amerika cruises vertrekken vanuit Buenos Aires, Santos, Fort Lauderdale, San Diego en Miami. De bekendste aanloophavens van Zuid-Amerika zijn Rio de Janeiro, Búzios en Kaap Hoorn.

Delen

Deel dit met je vrienden