Noord-Europa, uw volgende bestemming!

Ontdek de mooie bestemmingen rondom Noorwegen Met een cruise naar de Noorse Fjorden maakt u kennis met één van de mooiste natuurlandschappen ter wereld. U komt langs romantische steden en vaart tussen prachtige Fjorden voor de mooiste panoramische uitzichten! Een cruise naar de Noordkaap komt meestal langs de bekendste havens van Noorwegen. De meest noordelijke stad van Europa is Honningsvåg. Hier komt u ook aan per cruiseschip. Honningsvåg ligt op het Noorderlijke eiland Mageroya. In de winter zijn hier de dagen kort en donker maar in de zomermaanden verdwijnt de zon 77 dagen niet onder de horizon!

Wat is een fjord?

Een fjord is een diep in het binnenland gelegen estuarium, gevormd door en gletsjer die van het zeewaarts land is afgedwaald. Hoe ouder hoe meer een fjord zijn U vorm krijgt. De bodem van een fjord kan meer dan 1000 meter onder de zeespiegel liggen!

Havens en steden

De bekendste havens waar u tijdens een cruise naar Noord-Europa komt, zijn: Bergen, Geiranger, Flam, Oslo en Stavanger. Eén van de voordelen is, dat u in vrijwel alle havens in Noord-Europa vlakbij het centrum aanmeert waardoor u niet verre afstanden hoeft te maken. U kunt daardoor in een korte tijd veel zien!

Beste reistijd

De beste reistijd naar het noorden is tussen april en oktober. In mei is het vaak het droogst en in juni en augustus heeft u kans op warme dagen.

Delen

Deel dit met je vrienden