fbpx

Zuid-Amerika als cruisebestemming

Zuid-Amerika


Van het woeste, ongerepte Patagonië tot imposante gletsjers en de Chileense Fjorden. Laat u tijdens een cruise door Zuid-Amerika overrompelen door de combinatie van ruige natuur en metropolen als Rio de Janeiro en Sao Paulo. Het diverse continent heeft prachtige bestemmingen in Colombia, Peru, Chili, Argentinië en Brazilië. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Patagonië of in het Amazonegebied. De meeste cruises vertrekken vanuit Buenos Aires, Santos, Fort Lauderdale, San Diego of Miami.

 

Santiago de Chili

Santiago de Chili is de hoofdstad van Chili en is prachtig gelegen met de besneeuwde bergtoppen van de Andes als achtergronddecor.

Puerto Montt

Te midden van oneindige bossen en helderblauwe meren ligt Puerto Montt. Dit gebied leent zich perfect voor een wandeling of om te (vlieg)vissen. Sportievelingen kunnen er raften of de omgeving te paard verkennen. Het schip meert niet aan, u wordt per tender naar wal vervoert.

Patagonië

Terwijl het schip door de Chileense Fjorden glijdt, trekt het indrukwekkende landschap van Patagonië aan u voorbij: van grillige bergtoppen, imposante gletsjers en dwars door het betoverende Sarmientokanaal. In de omgeving van de gure, winderige stad Punta Arenas wonen meer pinguïns dan mensen.

Ushuaia en Kaap Hoorn

Kaap Hoorn is met zijn grillige stromingen en sterke winden misschien wel de beruchtste zeevaartroute ter wereld. Om deze woelige wateren te vermijden namen zeevaarders de route via Glacier Alley. Rondom u hoort u het blauwe ijs kraken en af en toe hoort u een stuk met donderend geraas in het water storten. Dan arriveert het schip u in Ushuaia: het einde van de wereld! Hier sieren gletsjers, blauwe meren en winderige pampa’s de omgeving.

Montevideo

Welkom in de hoofdstad van Urugay: Montevideo! Hier wisselen modern en historisch elkaar af: van paard en wagen tot glazen wolkenkrabbers. Proef van de yerba maté (kruidige thee) of doe u tegoed aan een goed stuk vlees dat wordt bereid op de asados, oftewel barbeques.

Buenos Aires

Met haar koloniale huizen en brede boulevards doet de Argentijnse stad Buenos Aires bijna Europees aan. De stad is een mengelmoes van culturen met inwoners van Spaanse, Italiaanse en Joodse afkomst. Hier zag de tango het levenslicht. Dé plek dus om een tango-optreden bij te wonen.

Santos (Sao Paulo)

Aan de voet van het Serra do Mar-gebergte ligt de koloniale stad Santos dat bekendstaat om haar suiker en koffie. Dit is de thuisbasis van de voetbalclub waar Pelé ooit startte. Voetbalfans mogen een bezoek aan het Pelé Museum niet missen. Voor cultuurliefhebbers is een rit door het historische centrum een aanrader, waarbij u het Koffiemuseum bezoekt. 

Rio de Janeiro

Wie salsa, voetbal, het bruisende Carnaval en kleurrijke favela’s zegt, zegt: Rio de Janeiro! Hoog boven de stad staat het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser die de bewoners met uitgestrekte armen beschermt.

Geïnteresseerd in cruises naar Zuid-Amerika?
Bekijk onze begeleide cruises of de individuele cruises.
Zuid-Amerika – Individuele cruises

Cruise rond Zuid-Amerika
Vertrek 2019: 31 okt, 15 nov, 5 dec
Vertrek 2020: 28 okt, 13 nov, 14 dec
Vanaf: € 8.997

Zuid-Amerika – Begeleide cruises

20-daagse cruise Zuid-Amerika
Vertrek: 31 okt 2019
Vanaf: € 3.995 p.p.