The Rocky Mountaineer

Een treinreis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring, een ‘once in a lifetime’ belevenis! De trein doorkruist de Canadese Rockies en komt op plaatsen waar geen ander vervoermiddel komt. U reist door berglandschap met besneeuwde toppen, bossen, diepe canyons en brede valleien. U wordt steeds verrast door indrukwekkende panorama’s!

Tijdens een reis door de Rocky Mountains geniet u overdag van het spectaculaire uitzicht. ’s Nachts overnacht u in uitstekende hotels. Op deze manier hoeft u niets van de prachtige natuur te missen. Er zijn verschillende routes, die u zowel oostwaarts als westwaarts kunt boeken. Elke route heeft zijn hoogtepunten en bijzonderheden. Wat te denken van het stroomgebied van de Fraser- en Thompson-rivier, de Fraser Canyons, Kamloops Lake, Rainbow Canyon, Hell’s Gate en de Black Canyon Tunnel. Uw treinreis begint met een verblijf in Vancouver of Calgary. Een verblijf in Banff, Lake Louise of Jasper voor of na uw Rocky Mountaineer-beleving is voor natuurliefhebbers een must!

Hoogtepunten

  • 2 Dagen in de Rocky Mountaineer (keuze uit Goldleaf of Silverleaf)
  • 2 keer ontbijten en 2 keer lunchen in de trein
  • 5 Hotelovernachtingen
  • Excursie naar de Vancouver Lookout Tower
  • Excursie naar de Columbian Icefield
  • Excursie naar het Yoho National Park
  • Transfer van Calgary naar Banff
  • Transfers in Jasper, Kamloops en Vancouver van het treinstation naar uw hotel en v.v.
  • Bagage service

Serviceniveaus

De Rocky Mountaineer is te boeken in twee verschillende serviceniveau: Silverleaf en Goldleaf. In elk serviceniveau wordt u welkom geheten door de hostessen van de Rocky Mountaineer. Zij zullen uw reis begeleiden en u van alle interessante informatie voorzien over de omgeving en bezienswaardigheden. Als u kiest voor Goldleaf Service dan neemt u plaats in de bovenste verdieping van de wagons met grote overkoepelende panoramische ramen. De maaltijden, die van hoog culinair niveau zijn, worden geserveerd in de onderste verdieping van de wagon. Indien u kiest voor de Silverleaf Service neemt u plaats in de wagons van één verdieping met grote ramen. De maaltijden worden op uw zitplaats uitgeserveerd.

goldleaf

Hotels

Tijdens de reis met de Rocky Mountaineer overnacht u niet in de trein zelf maar in verschillende hotels. Het niveau van de hotel accommodatie is afhankelijk van het serviceniveau waarvoor u kiest (Goldleaf of Silverleaf). Alle hotels zijn van uitmuntende kwaliteit. In Kamloops is uitsluitend een standaard hotel aanwezig.

Inbegrepen excursies

Een reis met de Rocky Mountaineer bevat meer dan uitsluitend de treinreis. Tijdens de reis zijn onderstaande excursies inbegrepen om zo de ultieme Canadian Rockies te ontdekken.

De Ice Explorer

Ontdek de Columbia icefield, één van de grootste ijsvelden ten zuiden van de Noordpool. Met de Ice Explorer rijdt u naar het midden van de Athabasca gletsjer.

Vancouver Lookout

Bezichtig Vancouver vanaf een hoogte van 130 meter. De Vancouver Lookout Tower geeft u een adembenemend panorama over de skyline van deze stad. De treinreizen van de Rocky Mountaineer combineren heel goed met één van de fantastische Alaska-cruises vanuit Vancouver, bijvoorbeeld van Oceania Cruises of Regent Seven Seas Cruises. Onze voorstellen zijn altijd op maat. Wij adviseren u over de combinaties tussen de treinroutes en cruises en zorgen dat uw reis van A tot Z verzorgd is.

Voorbeeld reisschema

Dag 1

Amsterdam – Calgary, vandaag vliegt u van Amsterdam naar Calgary.
Na aankomst overnachting aldaar.
Dag 2 Calgary – Banff, transfer van het vliegveld of hotel in Calgary naar Banff.
Hier kunt u deelnemen aan lokale activiteiten zoals kanoën of wandelen in bergen.
Of u kunt ontspannen en genieten van de schitterende uitzichten. Overnachting in Banff.
Dag 3 Banff – Lake Louise, tijdens een halve dag excursie gaat u het Yoho National Park in.
U kunt hier de prachtige natuur aanschouwen, enkele bezienswaardigheden zijn;
the Spiral tunnels, Emerald Lake en een brug van stenen over de Kicking Horse rivier.
De excursie eindig in Lake Louise waar u de middag ter vrije besteding heeft.
U overnacht in het Fairmont Chateau Lake Louise welke prachtig is gelegen aan het meer.
Dag 4 Lake Louise – Jasper, Excursie over de Icefields Parkway door Banff en Jasper nationale parken.
De hoogtepunten zijn Bow Lake, the Columbia Icefield en Athabasca Falls.
Met een voertuig gaat u de the Columbia Icefield gletsjer op om deze verder te ontdekken.
U arriveert laat in de middag in Jasper, waar u ook zal overnachten.
Dag 5 Jasper – Kamloops, vandaag heeft u een mooie rit met de Rocky Mountaineer
dwars door de Canadese Rocky Mountains van Jasper naar Kamloops.
De hoogtepunten vandaag zijn Mount Robson, Pyramid Falls, een klim over Yellowhead Pass en het stuk langs the Northon Thompson River als we Kamloops naderen. U overnacht in Kamloops.
Dag 6 Kamloops – Vancouver, de treinreis gaat vandaag verder naar het westen naar Vancouver.
De omgeving verandert tijdens deze treinreis snel, van een woestijnachtige omgeving,
langs canyons en bergen naar de groene velden van Fraser Valley.
De hoogtepunten zijn steile hellingen en de bergketens langs the Thompson River en het snelstromende wateren van Hell’s Gate in the Fraser Canyon. U treinreis eindigt bij aankomst in Vancouver, waar u ook overnacht.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op voor meer informatie.

image_pdfimage_print

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u de laatste cruise-aanbiedingen en kortingen niet missen? Laat dan uw emailadres achter en blijf op de hoogte van onze acties! U ontvangt bovendien € 25 korting op uw eerste boeking.

* verplicht veld
Aanhef *
Akkoordgeving *

U bent succesvol ingeschreven